Nica: În prezent, la nivelul Poliţiei Capitalei, sunt câteva zeci de anchete disciplinare

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, miercuri, că, în prezent, la nivelul Poliţiei Capitalei, se desfăşoară anchete disciplinare pentru câteva zeci de poliţişti precizând că aceştia "vor plăti preţul propriei lor activităţi".

25 afișări
Imaginea articolului Nica: În prezent, la nivelul Poliţiei Capitalei, sunt câteva zeci de anchete disciplinare

Nica: În prezent, la nivelul Poliţiei Capitalei, sunt câteva zeci de anchete disciplinare

Întrebat în legătură cu anchetele în curs de desfăşurare privind incidentul din Plaza Mall, ministrul Dan Nica a explicat că nu poate oferi detalii, însă a dat asigurări că toţi cei implicaţi în acest scandal "îşi vor primi pedeapsa chiar dacă sunt poliţişti sau nu".

"Sunt câteva zeci de poliţişti la nivelul Poliţiei Capitalei şi care, în urma rezultatelor, vor plăti preţul propriei lor activităţi", a spus Dan Nica.

Ministrul a spus că "a aprobat rezultatele Raportului de control pentru câteva zeci de poliţişti care se află în cercetare şi alte câteva zeci de persoane tot din domeniul Poliţiei sau care se află în proces de sancţionare.

Dan Nica a mai spus că, încă de acum o lună, imediat după incidentul de la Mall Plaza, a afirmat că vor fi luate măsuri asupra poliţiştilor, ministrul precizând că aceste afirmaţii au fost bazate pe faptul că "ştia de comportamentul inadecvat al unor poliţişti".

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 s-au autosesizat, luni, şi îi vor cerceta pentru favorizarea infractorului pe poliţiştii implicaţi în scandalul între angajaţii firmei BGS şi Eugen Preda, a informat, luni, Parchetul de sector.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici