Nica: MAI va primi sumele necesare acoperirii salariilor

Ministrul de Interne Dan Nica a prezentat, joi, reprezentanţilor sindicatelor din poliţie măsurile discutate în şedinţa de Guvern de miercuri, dar sindicaliştii se declară nemulţumiţi şi speră ca după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu să fie găsite soluţii pentru rezolvarea problemelor lor.

20 afișări
Imaginea articolului Nica: MAI va primi sumele necesare acoperirii salariilor

Ministrul Administraţiei şi Internelor Dan Nica (Montaj foto)

Ministrul Dan Nica a declarat, joi, după întâlnirea cu sindicatele că în urma discuţiilor preliminare de miercuri din şedinţa de guvern, că Ministerul Administraţiei şi Internelor va primi suma necesară pentru acoperirea salariilor până la sfârşitul anului, corectând astfel deficitul ministerului.

De asemenea, Dan Nica a mai spus că, în urma discuţiilor cu Miniseterul Finanţelor, s-a decis acordarea unor sume pentru compensarea creşterii preţurilor la combustibilul pentru încălzire.

Ministrul Dan Nica a mai informat sindicatele că ministerul va închiria, în limita sumelor existente, locuinţe în diverse localităţi ale ţării pentru poliţiştii aflaţi în misiuni de lungă durată. Ministrul nu a precizat însă despre ce sume este vorba, subliniind că aceşti bani vor fi luaţi din capitolul de cheltuieli materiale şi urmează să fie analizată situaţia pentru a se vedea la ce se poate renunţa pentru a putea fi închiriate aceste locuinţe şi câţi bani va aloca ministerul.

Dan Nica a precizat că nu există bani în buget pentru acoperirea orelor suplimentare, menţionând că în unele localităţi orele suplimentare denotă un management defectuos şi a dispus luare unor măsuri în acest sens.

Ministrul a afirmat, de asemenea, că nici deficitul de 8.000 de angajaţi din sistem nu va putea fi acoperit.

La rândul său preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, Marian Gruia, a spus că nu-l mulţumeşte în totalitate rezultatul discuţiei cu ministrul Dan Nica şi că speră ca, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, să fie găsite şi alte soluţii pentru rezolvarea problemelor din sistem.

"Nu ne mulţumeşte, în totalitate, întâlnirea cu ministrul şi sperăm că azi (joi-n.r) la Cotroceni să găsim şi alte soluţii la problemele din ce în ce mai accentuate din cauza subfinanţării sistemului", a afirmat Gruia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici