Niciun loc liber în spitalele Covid-19 din Craiova. Unde vor fi trimişi pacienţii care au nevoie de tratament

  • Niciun loc liber în spitalele Covid din Craiova
  • În Craiova, rata de infectare a trecut de 3 cazuri la o mie de locuitori
  • În Dolj, în ultimele 3 zile, 63% din testele pentru COVID sunt pozitive
  • La spitalele din Craiova nu mai este niciun loc liber pentru bolnavii de COVID şi pentru suspecţi
7813 afișări
Imaginea articolului Niciun loc liber în spitalele Covid-19 din Craiova. Unde vor fi trimişi pacienţii care au nevoie de tratament

Cazurile de covid cresc de la o zi la alta. În Dolj, în doar trei zile, indicele de infectare a ajuns la 1,72 cazuri la o mie de locuitori. În spitalele din Craiova nu mai este niciun loc liber pentru bolnavii depistaţi cu infecţie cu SARS-COV2 sau pentru cei suspecţi de COVID-19.Sunt peste 350 de persoane internate.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, trei pacienţi în stare gravă aşteaptă de ore bune, pe tărgi pentru a ajunge în ATI, spune Cristina Geromăneanu, directorul medical al spitalului. Iar în izolatoarele din urgenţă, numărul suspecţilor este mult mai mare decât al locurilor disponibile.

Cristina Geormăneanu, director medical SJU Craiova: „În acest moment, în Unitatea de Primiri Urgenţe sunt în aşteptare, pentru Clinica de Terapie Intensivă,  doi pacienţi suspecţi SARS-COV2 şi un pacient confirmat.(…) Sunt 15 pacienţi, în acest moment, în isolator. Sunt suspecţi şi testaţi pentru COVID-19.”

Locuri nu mai au nici spitalele support COVID din Craiova. La Spitalul Municipal Filantropia, spune Liviu toate cele 67 de locuri pentru suspecţi şi bolnavii confirmaţi de COVID erau ocupate în această dimineaţă, spune Liviu Radu – managerul spitalului.

Liviu Radu, manager Spitalul Filantropia Craiova: „În acest moment, spitalul lucrează la capacitate maximă. Dacă mai vin bolnavi, probabil vor fi îndrumaţi către alte unităţi sanitare, prin Direcţia de Sănătate Publică.”

Pacienţii care au nevoie de tratament în spital vor fi trimişi la spitalul Dăbuleni, aflat la 90 de kilometric de Craiova, spune Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publivă Dolj. O explicaţie pentru numărul mare de pacienţi internaţi în spitale este şi faptul că mulţi dintre cei cu forme uşoare se tem să meargă acasă. Aşa cum se întâmplă în Italia, de exemplu.

Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj: „Formele uşoare, asimptomatice, care se tratează numai cu un singur medicament, paracetamol, chestii din astea ar putea să fie izolate la domiciliu şi tratate la domiciliu. Ar putea degreva spitalele de această aglomeraţie.”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vede altfel lucrurile. În urmă cu o săptămână, îi declara colegei mele, Ilinca Nazarie, că bolnavii trebuie să ajungă în spital măcar 48 de ore.

Întrebat de reporter dacă, uitându-se în urmă, ar mai lua decizia de a interna toate persoanele infectate în spital, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a răspuns: „Toate persoanele infectate în spital ,da, pentru evaluare, cel puţin pentru 48 de ore, conform legii.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici