Nicolae Medforth-Mills: Nu cred că Regele Mihai este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult

Nicolae Medforth-Mills susţine, într-un comunicat postat pe Facebook, că nu crede că Regele Mihai este cel care a decis să nu fie primit la locuinţa Majestăţii Sale din Elveţia, precizând că este dezamăgit de atitudinea membrilor Casei Regale.

3622 afișări
Imaginea articolului Nicolae Medforth-Mills: Nu cred că Regele Mihai este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult

Nicolae Medforth-Mills: Nu cred că Regele Mihai este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult

"Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi văd bunicul şi să-mi iau rămas bun, într-un mod liniştit, respectos, aşa cum este creştineşte. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăţi când am vrut să-l văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic şi nepot, nu am fost despărţiţi şi amândoi am preţuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult", a transmis Nicolae Medforth-Mills printr-un comunicat de presă postat pe Facebook.

Reacţia lui Nicolae Medforth-Mills a venit după ce mama lui, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, a transmis un comunicat de presă în care se declara „dezamagită şi îngrijorată” de comportamentul fiului său, după ce acesta a încercat să forţeze uşa de la reşedinţa din Elveţia a Regelui Mihai, în încercarea de a-şi vedea bunicul.

"Sunt foarte dezamagită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai. (...) Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greşite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator", se arată într-un anunţ al Casei Regale.

Potrivit sursei citate, Principesa Elena i-a transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă „din cauza comportamentului său lipsit de principii morale”. Mai mult, Alteţa Sa aminteşte de faptul că Nicolae nu a clarificat, nici până acum, situaţia paternităţii presupusului său copil.

"Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă. La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României", se arată în anunţul de joi al Casei Regale, care o citează pe Principesa Elena.

"Sunt dezamăgit şi şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale precum şi a mamei mele, de uşurinţa şi lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectif către presă nişte comunicate agresive, defăimante şi nejustificate, acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale", a replicat nepotul Regelui Mihai.

Nicolae Medforth-Mills a mai precizat că prin comunicatele de presă transmise până acum, Casa Regală îşi lezează "profund" imagina, istoria şi valorile morale pe care Regele Mihai a încercat să le păstreze.

"Pentru mine bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect şi să mi le însuşesc. Din respect pentru el şi pentru înaintaşii mei, păentru istoria pe care aceştia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite şi fără sens. Le reamintesc tuturor că iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa", a mai completat nepotul Regelui.

Nicolae Medforth-Mills este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale, anunţa, miercuri, Casa Regală, printr-un comunicat de presă. Casa Regală a înaintat o plângere la poliţia elveţiană.

"La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege. Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif", se mai precizează în comunicatul de presă.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care, luni, Casa Regală a României a anunţat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutăţit şi că Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia. De altfel, miercuri, Biroul de Presă al Majestăţii Sale a anunţat că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, motiv pentru care nu va exista niciun eveniment organizat cu ocazia onomasticii sale.

Nicolae, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acţiuni, ecologiste şi caritabile.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august 2015, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare pe 1 august 2015.

În comunicat se specifica faptul că "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici