Nicolăescu: Băsescu a înţeles că a susţinut un proiect de lege prost şi că e mai bine să renunţe

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu a înţeles că a susţinut un proiect de Lege a sănătăţii prost şi că este mai bine să renunţe, apreciind că gestul şefului statului reprezintă o victorie a societăţii civile.

325 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Băsescu a înţeles că a susţinut un proiect de lege prost şi că e mai bine să renunţe

Nicolăescu: Băsescu a înţeles că a susţinut un proiect de lege prost şi că e mai bine să renunţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Salut cu toată sinceritatea, cu toată responsabilitatea, cu tot entuziasmul societatea civilă românească. Din punctul meu de vedere, este o victorie de nedescris a acestei societăţi care amuţise, care amorţise şi care, în sfârşit, a dovedit unui preşedinte cu tendinţe autoritariste că nu e singur pe lume şi că nu poate face ce vrea el", a spus Nicolăescu.

"Cred că el însuşi (Traian Băsescu - n.r.) a înţeles, până la urmă, că a încercat să susţină un proiect atât de prost încât mai bine trebuie să renunţe la el", a adăugat deputatul liberal.

Nicolăescu a precizat că, din momentul retragerii proiectului de lege a sănătăţii, drumul către o dezbatere normală este unul deschis.

"Cred că, din acest moment, o discuţie normală în societatea românească despre ceea ce este nevoie să se schimbe în sănătate, despre ce poziţii există azi şi cum ar putea fi ele concentrate, armonizate, este deja un drum deschis, este deja un drum pe care se poate construi", a spus Nicolăescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici