Nicolăescu despre demisia lui Cseke: Finalul unui circ la care asistăm în fiecare zi

Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, deputat PNL, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Cseke Atilla este urmare a declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu referitoare la ministrul Sănătăţii şi reprezintă "finalul unui circ".

126 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu despre demisia lui Cseke: Finalul unui circ la care asistăm în fiecare zi

Nicolăescu despre demisia lui Cseke: Finalul unui circ la care asistăm în fiecare zi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu cred că problema este la final, pentru că ea de mai multă vreme începuse", a declarat fostul ministru PNL al Sănătăţii, deputatul Eugen Nicolăescu.

El a amintit declaraţia şefului statului, "care a dorit să atenţioneze foarte clar" că, dacă ministrul Sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate nu se înţeleg, atunci unul trebuie să plece.

"Eu am înţeles că preşedintele Casei a avut sprijinul preşedintelui şi al primului ministru şi ministrul a trebuit să plece. Cred că este finalul unui asemenea scandal, unui asemenea circ la care asistăm în fiecare zi în cadrul coaliţiei de guvernământ", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii iulie, la TVR 1, că ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS "ori se înţeleg" şi "pun ordine în cheltuieli", ori pleacă de la cele două instituţii, el menţionând că a avut o discuţie cu premierul şi va trebui găsită o soluţie "foarte rapid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici