Nicolăescu: Investiţiile private din sănătate vor impune o competiţie a sectorului public

Orice investiţie privată în domeniul sănătăţii va trebui să impună o competiţie şi o concurenţă cu celelate instituţii publice sanitare, în special spitale, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu: Investiţiile private din sănătate vor impune o competiţie a sectorului public

Nicolăescu: Investiţiile private din sănătate vor impune o competiţie a sectorului public

„Această competiţie şi concurenţă va naşte, în cele din urmă, şi dorinţa sectorului public să se apropie de acest standard pe care sectorul privat începe să-l impună”, a afirmat Nicolăescu.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii a început în 2007 o serie de investiţii în sectorul public, care vor continua şi în anii următori.

„Avem, pe anumite domenii, şi noi, unităţi de vârf. Unităţile de primiri urgenţe din foarte multe spitale judeţene din ţară nu suferă prin nimic faţă de o investiţie privată similară din România sau de oriunde din Europa. Avem şi programul mare de investiţii pe computer tomograf, rezoluţie magnetică, angiografie, laparoscopie, care vor duce anumite secţii din sectorul public, într-un an, un an şi jumătate, la acelaşi nivel”, a spus Eugen Nicolăescu.

Potrivit acestuia, există acoperire financiară în bugetul pe 2007 dar şi pe 2008 pentru astfel de investiţii.

Întrebat când cele două sisteme medicale, public şi privat, se vor apropia din punct de vedere al dotării, ministrul a răspuns că reabilitarea sectorul public costă 17 miliarde de euro, iar procedurile de urmat ar dura maximum cinci ani.

„Sunt studii de fezabilitate, proceduri de licitaţie, de construcţie, montare, dotare. Ca să reabilităm tot sistemul românesc ne-ar trebui între trei şi cinci ani”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la inaugurarea unei clinici chirurgicale private, specializată în tratamente minim-invazive.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici