Nicolăescu: Zentiva reia producţia de Distonocalm în luna ianuarie

Compania farmaceutică Zentiva va relua producerea medicamentului Distonocalm, astfel încât acesta va fi pus în vânzare în farmacii începând cu luna ianuarie a anului viitor, dar la un preţ aproape dublu decât cel la care a fost vândut până acum, susţine ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu..

16 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Zentiva reia producţia de Distonocalm în luna ianuarie

Nicolăescu: Zentiva reia producţia de Distonocalm în luna ianuarie

Nicolăescu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, reprezentanţii comisiei speciale numită în urmă cu o săptămână şi formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii Publice şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) a reuşit joi seara semnarea unui protocol cu compania Zentiva, producătorul Distonocalmului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se vor rezolva anumite probleme de natură tehnologică. Ministerul rezolvă problemele de natură de preţ şi, începând cu luna ianuarie 2008, se reia vânzarea prin farmacii a Distonocalmului", a spus ministrul Sănătăţii Publice.

Potrivit acestuia, preţul de vânzare va fi, probabil, dublu decât în prezent, "dar ţinând cont că este un preţ mic, nu este semnificativ". "Azi se vindea cu 1,5 lei, va fi de 3 lei", a precizat Nicolăescu.

Prin protocol, Zentiva se obligă să reia producţia de Distonocalm începând cu data aprobării de către Agenţia Naţională a Medicamentului a cererii de autorizare de punere în piaţă depusă de companie, dar nu mai târziu de 15 noiembrie 2007.

"În două săptămâni ANM va trebui să elibereze autorizaţia de punere pe piaţă la cererea Zentiva. Zentiva se obligă să optimizeze procesul de fabricaţie, a metodologiei de control pentru unele ingrediente din compoziţia Distonocalmului şi să completeze documentaţia clinică pivind eficacitatea medicamentului", a spus Nicolăescu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici