Nicolicea: Rădulescu nu a arătat acte de reprezentare la înscrierea terenului, spune agentul agricol

Preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a precizat, marţi, că, potrivit declaraţiilor agentului agricol al Primăriei Nana, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu nu a prezentat niciun document de reprezentare când a cerut înscrierea actelor pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

105 afișări
Imaginea articolului Nicolicea: Rădulescu nu a arătat acte de reprezentare la înscrierea terenului, spune agentul agricol

Eugen Nicolicea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Agentul agricol a confirmat la Comisie că Adrian Rădulescu a fost cu actele la Registrul agricol. Ne vom lămuri ulterior, dacă a fost sau nu la Nana. Comisia va stabili dacă îl chemăm sau nu pentru săptămâna viitoare. Programul se stabileşte mâine (miercuri, n.r.)", a spus Nicolicea la finalul şedinţei comisiei.

Relatând declaraţiile agentului agricol făcute în faţa membrilor Comisiei, Eugen Nicolicea a precizat că, atunci când s-a prezentat la Primărie, consilierul şefului statului nu a prezentat vreo procură pentru a depune respectivele acte.

"Am înţeles exact că Adrian Rădulescu nu a avut niciun fel de procură atunci când a înregistrat actele la registrul agricol, dar, pe de altă parte, la depunere de acte nu ştiu ce procură îţi trebuie. Actele se pot trimite şi prin poştă. Domana secretar (Tudoriţa Nicolae – n.r.) vorbea despre anumite situaţii. Una e să depui acte, că poţi să trimiţi şi vecinul să ţi le depună, şi alta e să faci nişte operaţiuni sau să reprezinţi societatea. Atunci când reprezinţi societatea în anumite operaţiuni trebuie să ai o procură", a spus el.

Potrivit afirmaţiilor sale, agentulul a precizat clar că nu ştie cu ce maşină a venit Adrian Rădulescu deoarece nu a ieşit din primărie. "Nu s-a recomandat a fi consilier prezidenţial, nu a stat de vorbă cu el niciodată până atunci, în timp ce el îl ştia de la televizor ca ministru al Agriculturii, fusese secretar de stat. Nu a cerut niciun document şi nu i s-a prezentat niciun document de reprezentare", a relatat Eugen Nicolicea discuţiile dintre membrii Comisiei şi agentul agricol Marian Dobre.

Pe de altă parte, deputatul a precizat că agentul agricol nu a fost suficient de pregătit la majoritatea întrebărilor. "A rămas ca data viitoare, când îl vom invita, să se documenteze şi să ne răspundă la întrebări", a adăugat preşedintele Comisei Nana.

La finalul şedinţei de marţi, senatoarea Gabriela Firea, membru al Comisiei, a precizat că miercuri vor fi audiaţi fostul director general al Institutului Fundulea, Stelian Fuia, reprezentanţi ai APIA Călăraşi şi ai Direcţiei pentru agricultură, actualul director general al Institutului Fundulea, Marian Verzea, şi primarul din Fundulea, Dorel Dorobanţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici