Nicuşor Dan: Doar atunci când intri în relaţie directă cu cei mai mari, ieşi din provincialism

Primarul Capitalei se bucură că bucureştenii au, simultan, expoziţie Dali, expoziţie Picasso, expoziţie Brauner, pentru înseamnă mult pentru oraş, spune Nicuşor Dan. „Doar atunci când intri în relaţie directă cu cei mai mari, ieşi din provincialism”, afirmă primarul general.

137 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Doar atunci când intri în relaţie directă cu cei mai mari, ieşi din provincialism

„Am participat aseară la avanpremiera expoziţiei <Universul lui Salvador Dalí>, unde am admirat cu plăcere lucrările celebrului artist catalan. Toate cele 170 de creaţii expuse – de la sculpturi, grafică, gravuri şi mobilier suprarealist, până la litografii, miniaturi din aur şi diamante – sunt impresionante”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

El arată că obiectele de artă, de o valoare inestimabilă, fac parte din cea mai importantă colecţie privată ce conţine lucrări semnate de Salvador Dalí, aparţinând renumitului colecţionar de artă Beniamino Levi.

„Mă bucur că avem în Bucureşti simultan, expoziţie Dali, expoziţie Picasso, expoziţie Brauner, înseamnă mult pentru oraşul nostru. Îi invit pe bucureşteni să participe la astfel de manifestări culturale, pentru că doar atunci când intri în relaţie directă cu cei mai mari, ieşi din provincialism. Expoziţia <Universul lui Salvador Dalí> găzduită de ARCUB - Hanul Gabroveni, este deschisă publicului în perioada 13 decembrie - 12 mai 2024. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Hadran Events”, încheie Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici