Nicuşor Dan: Mulţi dintre angajaţii STB şi-au reluat azi activitatea. Numărul ar fi fost mai mare dacă nu erau „intimidaţi” de sindicat

Primarul general Nicuşor Dan spune că mulţi dintre angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) şi-au reluat, duminică, activitatea şi sunt mult mai mulţi şoferi şi vatmani care ar fi ieşit la lucru dacă nu ar fi fost „intimidaţi” de sindicat.

1390 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Mulţi dintre angajaţii STB şi-au reluat azi activitatea. Numărul ar fi fost mai mare dacă nu erau „intimidaţi” de sindicat

Sursa Foto: Facebook Nicuşor Dan

Mulţi angajaţi STB şi-au reluat azi (duminică - n.r.) activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie şi troleibuze şi un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înţeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea”, spune primarul general Nicuşor Dan, pe Facebook.

Acesta precizează că sunt mult mai mulţi şoferi şi vatmani care ar fi ieşit la lucru „dacă n-ar fi fost intimidaţi de sindicat”.

Înţeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în faţa sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poţi opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, mai spune primarul general.

Nicuşor Dan dă asigurări că Poliţia preia toate sesizările pe care le primeşte la numărul nostru de telefon 0800.800.868, le investighează şi le adaugă dosarului penal deja deschis.

Şoferii sau vatmanii care nu sunt lăsaţi să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcţionează şi nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote”, avertizează primarul.

Acesta îi atacă pe sindicalistul Vasile Petrariu şi pe ministrul Familiei, Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei.

Condamn inconştienţa şi tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineaţă la oprirea metroului bucureştean, precum şi iresponsabilitatea şefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare şi-l încurajează în acţiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulţi angajaţi STB, am aflat problemele şi mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului şi responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a mai spus Dan.

Protestul angajaţilor STB a continuat duminică pentru a patra zi la rând, în ciuda avertismentelor lansate de primarul general al Capitalei şi de conducerea companiei. Grevă a fost declarată ilegală de instanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici