Ninsori în Muntenia şi Oltenia, iar ploaie şi lapoviţă în Dobrogea

Meteorologii au anunţat căi în majoritatea zonelor ţării va ninge luni, în Crişana şi Maramureş semnalându-se ceaţă şi cer noros, în timp ce în Dobrogea va fi ploaie şi lapoviţă, iar în Oltenia şi Muntenia predominant va fi ninsoare.

97 afișări
Imaginea articolului Ninsori în Muntenia şi Oltenia, iar ploaie şi lapoviţă în Dobrogea

Ninsori în Muntenia şi Oltenia, iar ploaie şi lapoviţă în Dobrogea (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, se semnalează izolat ninsori în Transilvania, Banat şi Moldova, în Dobrogea ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în Crişana şi Maramureş ceaţă, în timp în Oltenia şi în Muntenia ninge.

De luni dimineaţa, în Bucureşti ninge, în timp ce la Constanţa plouă. Şi la Cluj a fulguit luni dimineaţa.

Primăria Capitalei a informat, la comandamentul de duminică seara, că bucureştenii au la dispoziţie Dispeceratul Integrat de Urgenţă al Primăriei Municipiului Bucureşti - 0800.800.882 (apel gratuit) - unde pot semnala orice problema legată de reţelele edilitare: apă, canal, gaze, telefonie, Electrica, RADET, RATB, LUXTEN şi Administraţia Străzilor.

La acelaşi număr cetăţenii pot semnala şi eventualele inundaţii cauzate de topirea zăpezii.

Duminică seara, primarul le-a solicitat operatorilor de salubrizare să degajeze toată zăpada de pe marile bulevarde şi intersecţii, să măture străzile şi să cureţe gurile de canal, unde încă nu s-a intervenit, întrucât de luni se va trece la astuparea gropilor din Bucureşti, produse în urma zăpezilor căzute în această perioadă.

Operaţiunea de astupare a gropilor a fost amânată din cauza ninsoirii care a început să cadă de luni dimineaţa, în Capitală.

Primarul Sorin Oprescu a convocat următorul comandament luni, la ora 18.00.

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici