NINSORI şi VISCOL în ţară - Gravidă în nouă luni, preluată dintr-un sat din Vaslui după trei ore de intervenţie şi un copil din Vaslui cu viroză respiratorie, dus la spital după patru ore

O gravidă în nouă luni din localitatea vasluiană Stuhuleţ a fost preluată, marţi dimineaţă, de o autospecială a Poliţiei de Frontieră, în urma unei intervenţii care a durat peste trei ore, în condiţiile în care drumul din localitate era blocat de zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

541 afișări
Imaginea articolului NINSORI şi VISCOL în ţară - Gravidă în nouă luni, preluată dintr-un sat din Vaslui după trei ore de intervenţie şi un copil din Vaslui cu viroză respiratorie, dus la spital după patru ore

Gravidă în nouă luni, preluată dintr-un sat izolat din Vaslui după trei ore de intervenţie

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, gravida a fost preluată de la locuinţa sa cu o autospecială de teren a Poliţiei de Frontieră, după ce drumul spre satul Stuhuleţ a fost deszăpezit de către pompieri şi autorităţile locale din comuna Berezeni.

La intervenţie au fost trimise o autofreză a ISU, un buldoexcavator al Primăriei Berezeni, precum şi două maşini de patrulare ale Poliţiei de Frontieră Vaslui, care au mers în spatele utilajelor de deszăpezire. După aproape două ore şi jumătate, echipele de salvare, care au parcurs aproximativ şapte kilometri, au ajuns la femeia gravidă, care a fost urcată în autospeciala poliţiştilor de frontieră.

”Intervenţia s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care erau formate suluri de zăpadă pe mai multe porţiuni de drum. Însă, important este că pacienta a fost predată în condiţii de siguranţă echipajului medical de pe ambulanţă”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Intervenţia autorităţilor la Stuhuleţ este a doua în ultimele 24 de ore în comuna Berezeni, după ce luni dimineaţă un bebeluş de cinci luni cu pneumonie a fost preluat în stare gravă de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.    

Vaslui: Copil de un an cu viroză respiratorie, dus la spital după o intervenţie de patru ore

Un copil în vârstă de un an şi jumătate cu viroză respiratorie, din localitatea vasluiană Brădeşti, a fost transportat la spital, în noaptea de luni spre marţi, după o intervenţie care a durat patru ore, în acest caz fiind solicitată o autoşenilată pentru preluarea băieţelului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, autospeciala cu şenile a fost trimisă la intervenţie de reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale la solicitarea autorităţilor vasluiene, în condiţiile în care drumul de acces în localitatea Brădeşti era blocat de viscol şi nu s-ar fi ajuns în timp optim la băieţel, aflat în stare gravă din cauza unei viroze respiratorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După parcurgerea a 15 kilometri prin zăpadă, inclusiv pe câmp, echipajul de salvare de pe autospeciala cu şenile l-a predat pe copil cadrelor medicale dintr-o ambulanţă care aştepta în apropiere de localitatea Vinderei.

”Apelul la numărul de urgenţă 112 pentru acest caz a venit imediat după ce am predat tânăra de 21 de ani, cu fractură de coloană vertebrală, unui alt echipaj de ambulanţă, tot în urma unei intervenţii dificile desfăşurată în localitatea Vinderei. Însă, pentru copilul de un an şi jumătate, nu s-a mai mers pe varianta deszăpezirii drumului, ci s-a apelat la autospeciala cu şenile a celor de la CNADR, care fusese dislocată de la Tecuci la Bârlad după cazul acelei paciente din Vinderei”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Copilul de un an şi jumătate, care avea febră mare şi tuse puternică, a fost transportat de ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Bârlad, întreaga operaţiune durând patru ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici