Nivelul cotei de apărare a râului Albac a fost depăşit

Nivelul cotei de apărare a râului Albac a fost depăşit, miercuri, cu aproximativ 50 de centimetri, din cauza unei îngrămădiri de sloiuri de gheaţă, autorităţile din judeţul Alba monitorizând cursul de apă.

18 afișări
Imaginea articolului Nivelul cotei de apărare a râului Albac a fost depăşit

Nivelul cotei de apărare a râului Albac a fost depăşit

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba a anunţat, miercuri, că, în zona comunei Albac, pe râul Albac s-a format un zăpor (îngrămădire de sloiuri de gheaţă - n.r.), iar pe aproape 70 la sută din suprafaţa apei s-a format un pod de gheaţă cu ochiuri.

Potrivit sursei citate, nivelul apei era, miercuri, de 198 de centimetri, cu aproape o jumătate de metru mai mult decât cota de apărare, iar nivelul mai are aproximativ 20 de centimetri până la cota de inundaţie.

În această iarnă, cele mai scăzute temperaturi înregistrate în judeţul Alba au ajuns până la minus 20 de grade Celsius, cel mai frig fiind în localităţile din Munţii Apuseni.

Şi în primele zile ale acestui an, temperaturile au scăzut până sub minus 15 grade Celsius la Roşia Montană şi Arieşeni, dar şi la Blaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici