Noi audieri în cazul copilului mort la Sanador. O asistentă a plâns în timpul declaraţiilor

Două asistente care s-au ocupat de monitorizarea copilului de un an şi opt luni, care a murit la clinica privată Sanador, au fost audiate joi de poliţişti. Avocatul părinţilor copilului a spus că una dintre asistente a dat declaraţii în faţa anchetatorilor cu lacrimi în ochi.

5380 afișări
Imaginea articolului Noi audieri în cazul copilului mort la Sanador. O asistentă a plâns în timpul declaraţiilor

Noi audieri în cazul copilului mort la Sanador. O asistentă a plâns în timpul declaraţiilor

"Au fost audiate două asistente medicale, asistente care s-au ocupat de monitorizarea copilului pe salon, deci după ce a fost trimis de la Terapie Intensivă, în orice caz aceste asistente au format un puzzle şi au dat bucăţi din puzzle importante din ce s-a întâmplat în acele zile de coşmar. De altfel, de aici procurorii vor trage concluzia ce trebuie să facă în continuare cu spitalul Sanador, cu medicii care au operat copilul şi probabil se va trage un semnal de alarmă. Nu se poate să se continue în sistemul acesta de sănătate, mai ales privat, în condiţiile în care plăteşti anumite servicii şi de fapt nu beneficiezi de ele, ba dimpotrivă, îţi este pusă viaţa în pericol", a declarat la finalul audierilor, Mariana Ştefan, avocatul părinţilor copilului.

Întrebată dacă se conturează o vină a medicilor sau a spitalului, avocatul părinţilor copilului a declarat că cel mai probabil se aşteaptă la o vină de ambele părţi. Totodată, Mariana Ştefan mai precizat că una dintre asistentele audiate joi a dat declaraţii cu lacrimi în ochi.

"Dacă aţi văzut-o pe doamna asistentă care a povestit, a retrăit fiecare moment, a plâns aproape tot timpul în care a dat declaraţii. Era profund afectată de ceea ce s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât, din punctul dânsei de vedere, a făcut tot ce era omeneşte posibil, dar nu a fost lăsată să facă pentru că nu avea ceea ce îi trebuia", a mai declarat avocatul, Mariana Ştefan.

Cauza decesului copilului de un an şi opt luni, care a murit la Sanador, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML). Copilul a murit după ce a operaţii de hernie inghinală. În acest caz, s-a autosesizat şi Colegiul Medicilor, care a demarat o anchetă. Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din spitalele de stat, însă, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au chemat SMURD-ul. Copilul nu a mai putut fi salvat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici