Noi cazuri de Omicron în România: "Nu sunt persoane care au venit din Africa"

  • Alte două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 au fost confirmate în România.
  • Este vorba despre o persoană care a călătorit în Marea Britanie şi a intrat în contact cu oameni veniţi din Africa.
  • Cea de a doua nu a călătorit însă a intrat în contact cu persoane venite din Marea Britanie.
1680 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de Omicron în România: "Nu sunt persoane care au venit din Africa"

Noi cazuri de Omicron în România. Autorităţile fac anchete pentru a află cu cine au intrat în contact

Cele două persoane au forme uşoare ale bolii. Una dintre acestea este internată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti pentru a fi ţinută sub observaţie, iar cea de a doua se află în izolare la domiciliu.

„Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme uşoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvenţierilor de la Matei Balş”, a declarat Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Autorităţile fac anchete pentru a află cu cine au intrat în contact cele două persoane infectate cu Omicron.

Cu excepţia celor două persoane venite din Marea Britanie, în România au fost raportate opt cazuri de infectare cu varianta Omicron. Sunt români care au călătorit în Africa şi un bărbat care a intrat în contact cu o persoană revenită în ţară.

Toate persoanele infectate au forme uşoare, a anunţat marţi, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici