Noi curse charter către Egipt şi Grecia. Sunt speranţe şi pentru Spania şi Cipru

  • Tour operatorii anunţă noi curse charter către Egipt şi Grecia.
  • Vor exista curse şi spre Spania şi Cipru, dacă aceste ţări îşi vor redeschide graniţele pentru turişti.
187 afișări
Imaginea articolului Noi curse charter către Egipt şi Grecia. Sunt speranţe şi pentru Spania şi Cipru

Sezonul estival 2021 vine cu operarea curselor charter deja consacrate către destinaţii din Grecia şi Turcia, dar, dacă se vor redeschide Spania şi Cipru, turoperatorul va relua şi zborurile către aceste două ţări, anunţă Cocktail Holidays, tour operator care speră să ajungă, în 2021, la volumul de vânzări din 2019.

Anul trecut a adus nenumărate provocări în industria turismului, atât intern, cât şi extern, restricţiile de călătorie impuse la nivel global soldându-se cu amânări şi anulări ale pachetelor turistice achiziţionate anterior declanşării pandemiei.

„Am încheiat anul cu un rulaj mult mai mic decât ne aşteptam la începutul anului 2020. Avantajul nostru este, însă, portofoliul variat de produse, cu mai multe destinaţii, pe care operăm de foarte mulţi ani. Astfel, pe sezonul estival, am avut chartere cu încărcare bună pe Grecia şi, apoi, când s-au deschis graniţele, şi pe Turcia. Pe final de an, au mers foarte bine charterele de Egipt, mult mai bine decât în anii precedenţi. După aproape un an de stat acasă, turiştii au preferat să rezerve şi să meargă în vacanţă în sezonul de iarnă. Am observat un trend ascendent al călătoriilor şi în ianuarie, spre deosebire de alţi ani, când vedeam asta abia din martie. Ne-am adaptat permanent la schimbările legate de restricţiile de călătorie şi am redus mult valoarea avansurilor de la turişti, iar cu partenerii am negociat termene de plată mult mai permisive”, spune Dan Goicea, CEO Coktail Holidays.

Turoperatorul a avut anul trecut şi câteva inovaţii, impuse de pandemie. În iulie 2020 a inclus în pachetele sale bonus asigurarea de călătorie standard cu protecţie împotriva Covid19, atât în timpul călătoriei, cât şi anterior plecării la destinaţie.

Totodată, odată cu introducerea prezentării unui test Covid19 negativ la destinaţie, agenţia a încheiat un parteneriat cu două clinici medicale pentru a-i ajuta pe turişti să beneficieze de tarife prefenţiale şi prioritate la programare.

În acest context, 2021 nu vine cu foarte multe noutăţi, destinaţiile estivale operate în mod tradiţional – Grecia, Turcia şi Egipt - sunt prezente şi anul acesta în portofoliu. Chiar şi aşa, putem vobi, totuşi, despre câteva elemente de noutate. Astfel, a fost introdus un zbor charter nou, din Craiova, către staţiunea egipteană Sharm El Sheikh, iar din Cluj va fi reluat charterul către Rodos (Grecia), suspendat în sezonul estival 2020.

Dacă în alţi ani se putea vorbi şi despre lansarea unor destinaţii noi, contextul de faţă împiedică turoperatorii să inoveze foarte mult din acest punct de vedere. Mai mult decât atât, a scăzut interesul turiştilor faţă de produse care au fost căutate foarte mult timp.

„În varianta optimistă, ne aşteptăm anul acesta la un volum de vânzări dublu faţă de 2020. Piaţa turistică a redevenit una last minut, iar turiştii vor să plătească cât mai târziu, nu îşi mai rezervă vacanţele din timp, aşa cum o făceau înainte. De aceea, am venit în întâmpinarea turiştilor noştri cu oferte pretabile pentru noul tip de comportament”, conchide Dan Goicea.

Astfel, luna aceasta, care în mod tradiţional este asociată cu perioada târgurilor de turism, turoperatorul a pregătit o campanie online de reduceri şi condiţii speciale pentru turiştii care doresc să călătorească sezonul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici