Noi IMAGINI cu incendiul din clubul Colectiv: Înregistrarea a fost făcută de una dintre victimele tragediei soldate cu 60 de morţi - VIDEO

Noi imagini surprinse în clubul Colectiv, la scurt timp după declanşarea incendiului care s-a soldat cu 60 de morţi, au fost făcute publice, miercuri, la aproape o lună de la tragedie, înregistrarea fiind realizată chiar de una dintre victime, care acum se află internată într-o clinică din Israel.

25086 afișări
Imaginea articolului Noi IMAGINI cu incendiul din clubul Colectiv: Înregistrarea a fost făcută de una dintre victimele tragediei soldate cu 60 de morţi - VIDEO

Imaginele au fost surprinse la scurt timp după declanşarea incendiului. În înregistrare, care a fost difuzată de postul de televiziune Pro TV, apar scena şi stâlpul de la care a pornit incendiul. Flăcările sunt deja puternice, iar cei prezenţi la concertul trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa în acea seară un nou album, se îndepărtaseră deja de foc şi se înghesuiau să iasă pe singura uşă existentă.

Potrivit sitirileprotv.ro, tinerii sunt relativ calmi la început şi nu conştientizează pericolul. Unul dintre ei ţine strâns trepiedul camerei de filmare şi aşteaptă să poată ieşi. Însă, spre finalul filmării, care durează 43 de secunde, focul cuprinde victimele, după ce din tavan cad bucăţi de plastic lichid. Imaginile au fost difuzate fără sunet.

Înregistrarea este făcută de reporterul Cristian Matei, care este una dintre victimele incendiulu din Colectiv. El a fost transferat, pe 6 noiembrie, de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală la Spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel, fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale, după ce a suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Douăzeci şi şapte de persoane au decedat în seara zilei de 30 octombrie, în urma unui incendiu izbucnit, la ora 22:32, în clubul Colectiv din Capitală, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity şi la care asistau sute de persoane.

Incendiul s-a declanşat de la focurile de artificii folosite în timpul concertului, la ora 22:32:16, iar tavanul localului situat pe strada Tăbăcarilor a fost cuprins de flăcări violente în doar zece secunde, aşa cum s-a arătat ulterior într-un referat al procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

După alte zeci de secunde, suprafaţa tavanului ardea în totalitate, iar oamenii se îmbulzeau în număr mare să iasă din club, un fum dens cuprinzând întreg clubul.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite, multe dintre acestea fiind în stare critică sau foarte gravă.

Intoxicaţia cu monoxid de carbon, fum şi gaze toxice a reprezentat principala cauză a decesului victimelor incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, potrivit primelor rezultate ale autopsiilor.

În următoarele săptămâni de la tragedie au murit alte 33 de persoane, numărul deceselor ajungând la 60.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici