Note mari şi candidaţi mai mulţi la facultăţi, după ce s-a renunţat la admitere. Delia este studenta care a intrat cu zece

  • Sesiunile online de admitere la facultate au strâns mai mulţi candidaţi decât anii trecuţi
  • Şi mediile de admitere au fost mai mari decât anii trecuţi
  • Delia Oloeriu, studentă: De obicei nota de intrare cu admitere era mai mică, examenul era mai greu decât BAC-ul
  • Ion Smeureanu, prorector ASE: Avem peste 9.500 de candidaţi, faţă de 8.700 anul trecut
1551 afișări
Imaginea articolului Note mari şi candidaţi mai mulţi la facultăţi, după ce s-a renunţat la admitere. Delia este studenta care a intrat cu zece

Note mari şi candidaţi mai mulţi la facultăţi, după ce s-a renunţat la admitere. Delia este studenta care a intrat cu zece

Delia Oloeriu este din Iaşi şi a intrat cu zece la Facultatea de Informatică. Încă din clasa IV-a ştia ce facultate va urma tocmai pentru că este atrasă de logică şi matematică.

Ca Delia mai sunt şi alţi elevi care au intrat cu note mari. Anul acesta, faţă de anii precedenţi, facultăţile au avut mai mulţi candidaţi şi medii de admitere mult mai mari pentru că a fost eliminat examenul clasic. 

„De obicei cu admitere nota de intrare era mult mai mică deoarece admiterea este mai grea decât Bacalaureatul. Acum a fost 25% media de la Bacalaureat şi 75% cea mai mare notă dintre nota la matematică şi la informatică.

În prima fază m-am întristat pentru că eu voiam să iau 10 la admitere. După aceea mi-am dat seama că a fost un stres în minus şi că a fost în regulă să nu se mai organizeze nici admiterea, pentru că suntem în contextul ăsta dificil”, a spus Delia Oloeriu, proaspătă admisă la Facultatea de Informatică.

Reprezentanţii facultăţilor au explicat că numărul crescut al candidaţilor şi notele mai mari se datorează în principal admiterii online.  

„Creşterea numărului de candidaţi se explică în primul rând, prin modalitatea online de desfăşurare a înscrierilor”, a explicat Ion Smeureanu, prorector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

El a adăugat că, „În contextul amintit, universitatea noastră a înregistrat peste 9.500 de candidaţi, faţă de 8.700 în 2019”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici