Notele de la tezele cu subiect unic, luate în calcul la admitere, fără rotunjire

Nota la fiecare din tezele cu subiect unic va fi luată în calculul mediei generale de admitere liceu, cu două zecimale, fără rotunjire, aşa cum a rezultat din notele acordate de cei doi profesori evaluatori şi nu ca cifră întreagă, cum a fost trecută în catalog.

74 afișări
Imaginea articolului Notele de la tezele cu subiect unic, luate în calcul la admitere, fără rotunjire

Notele de la tezele cu subiect unic, luate în calcul la admitere, fără rotunjire

Astfel, dacă elevul a obţinut la teză 9,85, profesorul terce în catalog - la rubrica la teză - nota 10. În schimb, când face calculul mediei pentru admiterea în liceu, adună nota 9,85 şi nu 10, a explicat pentru MEDIAFAX Mihaela Suciu, consilierul personal al ministrului Educaţiei.

Suciu a precizat că ordinul privind aprobarea procedurilor de organizare şi desfăşurare şi a calendarului admiterii în învăţământul liceal şi profesional pentru anul scolar 2008-2009 a fost modificat, astfel că nota la fiecare din tezele cu subiect unic, care se ia în calculul mediei generale la teze, se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi profesori evaluatori.

Media generală la tezele cu subiect unic se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a.

Completarea opţiunilor pentru absolvenţii clasei a VIII-a se desfăşoară în perioada 12 -20 iunie 2008. La fiecare şedinţă participă elevii, părinţii/tutorii legal instituiţi (un părinte/tutore pentru fiecare elev), diriginţii, precum şi un membru sau un delegat al Consiliului de administraţie al unităţii şcolare. Părinţii/tutorii legal instituiţi semnează un proces-verbal de instruire.

În perioada 12-14 iunie 2008, comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti asigură repartizarea candidaţilor romi care au depus cereri pe locurile speciale pentru romi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în baza opţiunilor exprimate de candidaţi.

Depunerea dosarelor de înscriere se face în perioada 24-26 iulie 2008, la centrul menţionat.

Dosarele conţin următoarele acte: cererea de înscriere; certificatul de naştere şi cartea de identitate (dacă este cazul), în copie legalizată; foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) şi fişa medicală.

În 11 iunie, în fiecare şcoală gimnazială, va fi afişată lista absolvenţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, ca element suplimentar de control pentru elevi şi părinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici