Nou certificat de urbanism pentru Roşia Montană Gold Corporation

Consiliul Judeţean (CJ) Alba a eliberat, luni, un nou certificat de urbanism pentru compania Roşia Montană Gold Corporation, acesta fiind al treilea act eliberat de autorităţile judeţene după ce primele două au fost suspendate de Tribunalul Alba, în vara lui 2005, respectiv de Tribunalul Cluj.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Nou certificat de urbanism pentru Roşia Montană Gold Corporation

Nou certificat de urbanism pentru Roşia Montană Gold Corporation

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a semnat un nou certificat de urbanism pentru compania Roşia Montană Gold Corporation, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dumitrel a spus că acest act nu dă dreptul investitorului să înceapă construcţia, ci este un act informativ asupra condiţiilor în care se poate începe această investiţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a criticat, totodată, decizia Tribunalului Cluj de a suspenda certificatul de urbanism eliberat de CJ Alba companiei miniere, spunând că instanţa a făcut o confuzie în hotărârea dată, iar argumentele sunt formulate ca pentru o autorizaţie de construcţie, şi nu pentru un certificat de urbanism. Dumitrel a adăugat că, după părerea sa, Tribunalul a "încurcat autorizaţia de construire cu certificatul de urbanism", iar certificatul eliberat de CJ Alba era perfect legal.

Preşedintele CJ Alba a somat public autorităţile competente ale statului şi Ministerul Mediului să-şi spună tranşant poziţia despre investiţia de la Roşia Montană şi "să nu mai arunce responsabilitatea" autorităţilor locale şi judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici