Noua Zeelandă va trimite o echipă de securitate în Marea Roşie

Noua Zeelandă va trimite o echipă formată din şase membri în Orientul Mijlociu, ca parte a unei coaliţii internaţionale pentru menţinerea securităţii maritime în Marea Roşie, a declarat marţi premierul Christopher Luxon, potrivit Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă va trimite o echipă de securitate în Marea Roşie

Noua Zeelandă va trimite o echipă de securitate în Marea Roşie

SUA şi Marea Britanie au iniţiat atacuri asupra ţintelor Houthi din Yemen, deoarece rebelii au lansat numeroase drone şi rachete asupra navelor comerciale din Marea Roşie. Houthi susţin că astfel sprijină cauza palestiniană şi au reuşit să destabilizeze comerţul mondial, Marea Roşie fiind una dintre principalele căi de tranzit pentru navele comerciale.

„Atacurile Houthi împotriva transportului comercial şi naval sunt ilegale, inacceptabile şi profund destabilizatoare. Această desfăşurare... este o continuare a istoriei lungi a Noii Zeelande de apărare a libertăţii de navigaţie atât în Orientul Mijlociu, cât şi mai aproape de casă”, a spus premierul Christopher Luxon în timpul unei conferinţe de presă.

Echipa din Noua Zeelandă nu va intra în Yemen şi nu se va implica în lupte, dar va contribui la autoapărarea colectivă a navelor din Orientul Mijlociu, în conformitate cu dreptul internaţional, a precizat Luxon.

Forţele americane şi britanice au efectuat luni noi lovituri asupra ţintelor Houthi. Au fost vizate un depozit subteran şi unităţii de rachete şi supraveghere, a transmis Pentagonul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici