De teama Covid-19, întâlnirile în vremea pandemiei s-au mutat în online

  • Camelia a preferat să rămână singură 6 luni, decât să rişte să iasă la întâlniri şi să se expună.
  • Nevoia de atenţie a făcut-o să apeleze la online. În prima luna, relaţia a fost virtuală.
  • Raluca Anton, doctor în Psihologie şi specialist în relaţii, spune că bărbaţii tind să minimizeze riscurile atunci când vine vorba de întâlniri pe când femeile sunt reticente şi preferă întâlnirile pe internet.
  • Tinder vrea să adauge funcţionalitatea de video – chat.
708 afișări
Ai vrea să întâlneşti pe cineva şi să începi o relaţie, dar parcă nu ai încredere că e safe? Poate ai ajuns la concluzia că mai bine va vedeţi online, cel puţin până când pericolul virusului trece. Sau măcar până când o să îl cunoşti puţin mai bine.
 
Ei bine, nu eşti singură sau singurul. Tinder te anunţa de exemplu că spre finalul anului va dezvoltă pe plarforma să, functionalitata video chat individual. Şi-au revizuit preformantele în timpul pandemiei de Covid 19 şi au descoperit că, în toată lumea, oamenii au devenit mult mai reticenţi sau chiar anxioşi, iar întâlnirile faţă în faţă, au scăzut. În cazul femeilor sub 30 de ani, media zilnică de swipe-uri dar şi de mesaje transmise a crescut cu peste 30 de procente.  
 
 Cameliei i-a fost frică să iasă la date, de teama coronavirusului. Prima luna de relaţie a fost virtuală, pe Instagram.
 
  • „Simţeam nevoia sa ies la intalniri, voiam sa cunosc pe cineva, dar am zis ca e mai bine sa stau acasa. Nu-l cunosc pe om, nu stiu cu cine s-a intalnit, pe unde a umblat. (...) S-a instalat singuratatea, depresia, simţeam nevoia de atenţie, şi nu aveam de unde să o primesc, a fost frustrant. La un moment dat am zis <<Ok, renunţ, nu mai imi trebuie nimic >>, dar m-a căutat un băiat şi am început să vorbim. Acum suntem împreună”, spune Camelia Danilov.  „Timp de o lună am vorbit numai online, ne şi sunam pe Facetime, să ne vedem. Mi-a fost mai greu pentru că nu îi vedeam mimica, expresia feţei, nu ştiam sigur, chiar asta gandeşte? Sau îmi spune ceva doar să ma simt eu bine?”, mai adaugă tânăra.
     
  • „Femeile tind sa maximizeze tot ce se întamplă, să atribuie mai multă dramă. Bărbatii minimizează. (...) Au folosit mediile online, asta inseamna că întâlnirile n-au mai fost în oraş, ci în online, se sunau cu video-call (apel video n.red.), poate luau cina împreună chiar dacă fiecare era singur, acasă. Contează să avem toţi aceşti stimuli care ţin de mimica facială, tonul vocii, frazarea”, explică psihologul Raluca Anton
 
 
 

Raluca Anton

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici