Nu se renunţă la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează. Precizările lui Alexandru Rafila

Renunţarea la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează a fost doar o discuţie informală şi nici măcar nu s-a pus problema unei decizii, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

996 afișări
Imaginea articolului Nu se renunţă la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează. Precizările lui Alexandru Rafila

Nu se renunţă la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează. Precizările lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, întrebat despre posibilitatea renunţării la tichetele de masă pentru cei care se vaccinează, că nu s-a discutat despre renunţare.

A fost o discuţie informală cu reprezentanţii medicilor de familie, iar unul dintre participanţi a transmis presei informaţia, declară ministrul.

„Au fost două discuţii: una dintre ele a fost legată de plata tuturor restanţelor către medicii de familie pentru că există în continuare pentru serviciile de vaccinare efectuate de medicii de familie restanţe, unele foarte mari şi trebuie toate plătite şi intenţionăm să plătim în măsura posibilului în această lună şi cea de-a doua discuţie: am observat că, în ciuda introducerii acelor tichete de 100 de lei, interesul a scăzut foarte mult şi discuţia a fost legată de găsirea unei alternative care să stimuleze vaccinarea. Adică dacă ai o măsură şi vezi că nu mai aduce lumea la vaccinare te gândeşti la o alternativă. Asta a fost discuţia informală, nimic mai mult, nu este nicio decizie, nici măcar nu s-a pus problema unei decizii. Este mai degrabă speculaţie care nu face altceva decât să aducă în spaţiul public subiecte care pot scădea interesul”, e de părere Rafila.

Ministrul, personal, crede că cei care se vaccinează în acest momentu o fac pentru sănătatea lor, nu pentru tichetul de masă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici