Numărul de angajaţi din ministere va fi redus cu 20%

Guvernul a decis reducerea numărului de personal de la cabinetul demnitarului cu 20%, a anunţat premierul Emil Boc.

31 afișări
Imaginea articolului Numărul de angajaţi din ministere va fi redus cu 20%

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o declaraţie susţinută săptămâna trecută, după demisia miniştrilor PSD, Boc a afirmat că Executivul va continua să reducă nivelul cheltuielilor cu aparatul administrativ.

"Vom restrânge în continuare cheltuielile bugetare. Acum, odată cu plecarea PSD de la guvernare, mai avem o ocazie suplimentară să mai reducem din costurile legate de funcţionarea cabinetelor demnitarilor, a secretarilor de stat, astfel încât administraţia să devină una funcţională, în respect pentru interesele cetăţeanului", a spus Boc.

Ulterior, premierul a anunţat că va propune în Guvern ca la fiecare minister să fie păstraţi câte cel mult doi secretari de stat, pentru a realiza o reducere substanţială de fonduri.

În luna iulie, Guvernul a decis, printr-un proiect de lege, ca numărul de angajaţi la cabinetul demnitarului să fie redus cu 20%, respectiv cu 417 locuri. Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaţilor, dar se află încă în dezbaterea Senatului.

La nivel central există 800 de posturi bugetate pentru cabinetul demnitarilor, respectiv al miniştrilor, secretarului de stat şi şefilor de agenţii, în timp ce la nivel local sunt 1.283 posturi pentru cabinetul preşedintelui consiliului judeţean, primarilor şi prefectului.

Prin demnitar din administraţia publică centrală se înţelege primul-ministru, vicepremierul, ministrul de stat, ministrul, ministrul delegat, secretarul general al Guvernului, secretarul general adjunct al Guvernului, consilierul de stat, secretarul de stat şi asimilatul acestuia din aparatul propriu de lucru al premierului, vicepremierului, Secretariatului General al Guvernului, Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi din cadrul ministerelor, precum şi conducătorul organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu rang de secretar de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici