Numărul infecţiilor respiratorii a crescut. Au fost înregistrate 55 de cazuri de gripă clinică

Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a înregistrat, în perioada 5 - 11 decembrie, 89.548 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 11% mai mult faţă de cele înregistrate săptamâna precedentă, o creştere semnificativă de aproape 6% fiind la pneumonii.

139 afișări
Imaginea articolului Numărul infecţiilor respiratorii a crescut. Au fost înregistrate 55 de cazuri de gripă clinică

Creşte numărul infecţiilor respiratorii: Au fost înregistrate 55 de cazuri de gripă clinică (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit statisticilor, aproape 17.000 de persoane din totalul celor cu infecţii respiratorii acute au fost diagnosticate cu pneumonie, iar peste 72.000 cu viroze respiratorii.

La nivel naţional au fost puse 55 de diagnostice de gripă clincă, iar două au fost confirmate în laborator ca fiind tulpini AH3N2.

Ministerul Sănătăţii derulează Campania de vaccinare gratuită antigripală, până în prezent fiind imunizate 250.559 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici