Numărul infracţiunilor din şcoli, în scădere

Peste 340 de infracţiuni au avut loc, anul trecut, în unităţile de învăţământ din Capitală sau în apropierea acestora, fiind identificaţi peste 300 de autori, între care şi elevi.

10 afișări
Imaginea articolului Numărul infracţiunilor din şcoli, în scădere

Numărul infracţiunilor din şcoli, în scădere (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, anul trecut au fost înregistrate 348 de infracţiuni, cu 307 autori, care au avut loc în incinta şcolilor sau în apropierea acestora, în scădere faţă 2007, când au fost 511 infracţiuni, cu 463 de autori.

Poliţiştii au constatat anul trecut 116 cazuri de loviri sau alte violenţe, în scădere faţă de anul 2007, când au avut loc 148 astfel de fapte.

Miercuri, un elev de la Liceul Industrial numărul 12 din Bucureşti a fost atacat cu o sabie în incinta unităţii de învăţământ, de trei agresori, doi dintre aceştia fiind elevi la acelaşi liceu.

Unul dintre tineri, cel care a folosit sabia, este elev în clasa a XI-a la Liceul Industrial nr. 12, după ce o rămas repetent un an, a fost exmatriculat şi apoi reintegrat în sistemul de învăţământ. Cel de-al doilea are tot 19 ani şi este elev în clasa a XII-a la Liceul Industrial 12.

Ministrul interimar al Internelor, Dan Nica, a declarat, joi, că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ pentru că în multe şcoli traficanţii dau copiilor droguri gratis, iar unii elevi sunt şantajaţi şi agresaţi, precizând că şcolile reprezintă prioritatea zero a Poliţiei.

Dan Nica le-a cerut poliţiştilor luarea unor măsuri urgente în preajma şcolilor.

Şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a cerut ca echipajele de poliţie să fie prezente în zona intrărilor în unităţile de învăţământ şi să supravegheze permanent traseele de deplasare a elevilor.

Citeşte şi:

Elev atacat cu o sabie în ora de religie (Video)

Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis

Şeful Poliţiei Române vrea echipaje de poliţie la unităţile de învăţământ

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici