Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost redus cu 233

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost micşorat cu 233, cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, fiind la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicate marţi în Monitorul Oficial.

559 afișări
Imaginea articolului Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost redus cu 233

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost redus cu 233 (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Hotărârea modifică HG nr. 185/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în sensul că numărul maxim de posturi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale este acum de 548, faţă de 598, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor ministrului şi ministrului delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică.

Tot HG 185/2013 este modificată, prin actul normativ publicat marţi în MO, în privinţa numărului maxim de posturi pentru unităţile şi activităţile de învăţământ şi cercetare din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate integral de la bugetul de stat, acesta fiind redus la 7.262, de la 7.425.

De asemenea, numărul maxim de posturi pentru unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat este acum de 4.478, faţă de 4.498.

Executivul a redus, prin aceeaşi hotărâre de guvern, numărul de posturi de la Autoritatea Naţională pentru Calificări - instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei -, de la 70, conform unui act normativ din 2011, la 56.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici