Numărul şomerilor din Capitală a scăzut cu peste 1.900 în martie faţă de februarie

Numărul şomerilor din Bucureşti a ajuns, în martie, la 22.144, cu 1.915 mai puţini decât în februarie, iar rata şomajului a scăzut de la 2,21 la sută la 2,03 la sută, informează, luni, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti.

23 afișări
Imaginea articolului Numărul şomerilor din Capitală a scăzut cu peste 1.900 în martie faţă de februarie

Numărul şomerilor din Capitală a scăzut cu peste 1.900 în martie faţă de februarie (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, jumătate dintre şomeri au fost femei, iar 16.534 dintre ei au beneficiat de indemnizaţia de şomaj potrivit Legii 76/2002.

Din numărul total al şomerilor indemnizaţi, 730 au fost absolvenţi.

AMOFM precizează că, de la începutul anului, pe piaţa muncii au fost integrate 5.719 persoane, dintre care 151 de absolvenţi.

De asemenea, 28 de persoane care nu aveau un loc de muncă au absolvit cursurile de calificare/recalificare organizate de instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici