Nuţu Cămătaru mai are de stat aproximativ două luni în detenţie, iar Sile Cămătaru 5 ani şi 7 luni

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a executat 5 ani şi 10 luni de închisoare, în urma hotărârii judecătorilor dată într-un proces privind constituirea unui grup infracţional organizat, iar Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a stat în detenţie 7 ani şi şapte luni.

986 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru mai are de stat aproximativ două luni în detenţie, iar Sile Cămătaru 5 ani şi 7 luni

Ion si Vasile Balint (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Astfel, Nuţu Cămătaru mai are de ispăşit aproximativ două luni de închisoare din pedeapsa aplicată de şase ani, în timp ce fratele său, Sile Cămătaru, cinci ani şi şapte luni, din cei 13 ani hotărâţi de judecători.

În 7 februarie 2007, fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru şi locotenentul său Silviu Dudiţă - zis Fluturică, alături de alte persoane, au fost condamnaţi pentru şantajarea şi lipsirea de libertate a omului de afaceri israelian Shaul Peleg pe care l-au jefuit de bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei şi o geantă din piele cu ustensile speciale pentru determinarea calităţii pietrelor preţioase.

Concret, Nuţu Cămătaru a primit doi ani, şapte luni şi 17 zile de închisoare pentru instigare, în timp ce fratele său, Sile, a primit 11 ani de detenţie pentru tâlhărie. Judecătorii au contopit pedeapsa lui Sile Cămătaru cu un rest de pedeapsă de 271 de zile, dată într-un proces pentru care el a fost eliberat condiţionat. Astfel, Sile Cămătaru a fost condamnat în final la 13 ani de închisoare.

Sile Cămătaru a mai fost condamnat, în anul 1988, la opt ani de închisoare pentru tentativă la furt calificat, însă a beneficiat de decretul din ianuarie 1990 şi a fost eliberat. După cinci luni, Judecătoria sectorului 5 l-a condamnat pe Balint la cinci ani de detenţie pentru 32 de fapte de furt calificat, însă pedepsele au fost graţiate, potrivit decretului din 1990.

În iulie 1995, Vasile Balint a fost condamnat iar la doi ani de închisoare pentru fals privind identitatea. El a stat în arest din 28 septembrie 1994 şi pînă în 12 decembrie 1994, când i-a expirat mandatul de arestare preventivă. El a fost rearestat în 21 septembrie 2001 şi eliberat în 17 decembrie 2001, mai avînd de executat un rest de pedeapsă de 271 de zile.

În iulie 2004, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru au fost arestaţi pentru constituirea unui grup organizat specializat în proxenetism, sechestrare de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie.

În acest proces, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât definitiv vineri, 11 mai.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost condamnaţi la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare.

Perioada pe care a executat-o deja - din 12 iulie 2004 până în 9 iunie 2010 - este dedusă din pedeapsa aplicată lui Ion Balint. Astfel, Ion Balint mai are de executat aproximativ două luni de închisoare.

În cazul lui lui Vasile Balint, judecătorii instanţei supreme au constatat ca executat în regim de detenţie perioada 2 mai 2004 - 19 decembrie 2011, pe care au şi dedus-o din condamnarea de 13 ani.

Întrucât faptele pentru care cei doi au fost condamnaţi definitiv în 11 mai 2012 sunt concurente, ei execută pedeapsa cea mai mare dată în procese.

Cei doi fraţi au beneficiat de eliberare condiţionată până la o hotărâre defintivă în cazul lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici