Nuţu Cămătaru şi alţi patru interlopi au fost arestaţi

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, precum şi a altor patru persoane în cazul DIICOT privind anihilarea grupărilor infracţionale a Cămătarilor şi Sportivilor.

1720 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru şi alţi patru interlopi au fost arestaţi

Nuţu Cămătaru şi alţi patru interlopi au fost arestaţi (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax foto)

Tot sâmbătă, un alt complet de judecată al Tribunalului Capitalei a admis, sâmbătă, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Radu Cristian Roşca, liderul Sportivilor, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal e Eugen Preda - n.r.), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicuşor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Mario Nuţu Balint, Dănuţ Ion, Vasile Balint, Dragoş Florin Broşteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuţ Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Buşă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neaţă şi Geaninei Narcisa Barbu.

Acesta a fost primul lot de reţinuţi duşi în faţa unui judecător al Tribunalului Capitalei, care a început audierea lor sâmbătă, la ora 8.00. După deliberări, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

În paralel, un al doilea lot de reţinuţi - Ion Balint, Licuţă Udilă, Adrian Bica şi alţi doi - a fost dus sâmbătă la prânz la tribunal, unde învinuiţii au fost audiaţi de un alt complet de judecată, care în urma deliberărilor a decis arestarea celor cinci, pentru 29 de zile.

Deciziile tribunalului pot fi contestate la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de trei zile.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut, vineri seara şi sâmbătă dimineaţa, un număr de 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupări interlope din Bucureşti. Reţinerea liderilor şi membrilor grupărilor Sportivilor şi Cămătarilor a survenit celor 115 percheziţii şi zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri şi în urma cărora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux, droguri

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici