O a doua navă încărcată cu cereale părăseşte portul ucrainean din Marea Neagră -surse

O a doua navă de marfă, Aroyat, a părăsit portul ucrainean Chornomorsk de la Marea Neagră după ce a încărcat cereale, a declarat vineri o sursă din industrie citată de Reuters.

871 afișări
Imaginea articolului O a doua navă încărcată cu cereale părăseşte portul ucrainean din Marea Neagră -surse

O a doua navă încărcată cu cereale părăseşte portul ucrainean din Marea Neagră -surse

Nava vrachiere Resilient Africa şi Aroyat au sosit sâmbătă în Ucraina şi urmau să plece după ce au încărcat aproape 20.000 de tone de grâu pentru Africa şi Asia.

Resilient Africa a plecat marţi din Ucraina cu 3.000 de tone de grâu la bord.

Încărcătura reprezintă un test al capacităţii Ucrainei de a redeschide rutele de transport maritim după ce acordul negociat de ONU pentru a permite Ucrainei să exporte cereale nu a mai fost prelungit.

Luna trecută, Ucraina a anunţat un „coridor umanitar” în Marea Neagră pentru a elibera navele blocate în porturile sale de când Rusia a invadat ţara în februarie 2022 şi pentru a eluda acordul.

Moscova a lansat frecvent atacuri cu drone şi rachete asupra infrastructurii ucrainene de export de cereale.

Cele trei porturi maritime din Odesa, inclusiv Chornomorsk, au expediat zeci de milioane de tone de cereale în timpul invaziei Rusiei în cadrul acordului mediat de ONU.

Cinci dintre cele câteva nave care au fost blocate în Odesa au părăsit până acum portul, folosind coridorul temporar care îmbrăţişează coasta vestică a Mării Negre, în apropiere de România şi Bulgaria.

Acordul privind cerealele din Marea Neagră a fost negociat de ONU şi Turcia în iulie 2022 pentru a combate o criză alimentară globală agravată de invazia Rusiei în Ucraina. Ucraina şi Rusia se numără printre primii exportatori de cereale din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici