O aeronavă cargo cu ajutoare pentru Fâşia Gaza a decolat de pe Otopeni

O aeronavă cargo pusă la dispoziţie de Comisia Europeană a decolat miercuri de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti cu ajutoarele oferite de statul român Fâşiei Gaza.

180 afișări
Imaginea articolului O aeronavă cargo cu ajutoare pentru Fâşia Gaza a decolat de pe Otopeni

O aeronavă cargo cu ajutoare pentru Fâşia Gaza a decolat de pe Otopeni

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), ajutorul oferit României populaţiei grav afectate din zona de conflict s-a realizat pe cale aeriană, prin Comisia Europeană, cu sprijinul Direcţiei Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene– EU Civil Protection & Humanitarian Aid-DGECHO.

Materialele oferite vor ajunge în Egipt, într-o locaţie prestabilită, loc unde organizaţiile internaţionale implicate, prin convoaie umanitare vor transporta bunurile către populaţia civilă afectată.

„România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă. Cu această ocazie mulţumim Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti pentru sprijinul prompt şi constant acordat în misiunile noastre”, potrivit DSU.

În data de 19 octombrie, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, premierul României, Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, fiind aprobată Hotărârea CNSU nr. 38, care prevedea acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza, ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaza,
ajutoare,
cargo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici