O ambarcaţiune cu şase persoane la bord a plutit în derivă la intrarea în Mamaia

O ambarcaţiune cu şase persoane la bord, care a intrată în derivă, joi noaptea, la intrarea în Mamaia, după ce elicea de la motor i s-a rupt, a fost tractată în siguranţă în portul turistic Tomis.

21 afișări
Imaginea articolului O ambarcaţiune cu şase persoane la bord a plutit în derivă la intrarea în Mamaia

O ambarcaţiune cu şase persoane la bord a plutit în derivă la intrarea în Mamaia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul şef Adrian Burcea, barca de agrement "Monterei", de cinci metri lungime, la bordul căreia se aflau şase persoane, a ajuns în siguranţă în portul turistic Tomis din Constanţa, în jurul orei 22.00, fiind tractată de o altă ambarcaţiune particulară.

"Niciuna dintre cele şase persoane aflate la bordul acesteia, printre care şi un copil, nu a fost rănită", a precizat Adrian Burcea.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20.45, pe mare, în apropierea ţărmului, la intrarea în staţiunea Mamaia.

Ambarcaţiunea de agrement "Monterei", la bordul căreia se aflau şase persoane, a plecat din Portul turistic Tomis din Constanţa într-o plimbare pe mare spre staţiunea Mamaia. La un moment dat, în zona Pescărie, aflată la intrarea în staţiunea Mamaia, barca s-a apropiat prea mult de ţărm, iar elicea de la motor s-a rupt după ce a lovit o stâncă aflată pe fundul mării.

Persoanele aflate la bordul ambarcaţiunii au cerut imediat ajutor, prin Serviciul 112, iar la faţa locului a fost trimisă o şalupă rapidă a Poliţiei de Frontieră.

Comisarul şef Adrian Burcea a precizat că, până ca această şalupă să ajungă la vasul în derivă, o altă ambarcaţiune, particulară, ajunsese deja la acesta şi începuse să-l tracteze către portul Tomis. Şalupa Poliţiei de Frontieră a însoţit cele două bărci, către portul Tomis, pentru a acorda asistenţă în cazul în care ar fi fost nevoie.

Tot în portul Tomis a fost trimis şi un echipaj SMURD, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, dar niciuna dintre cele şase persoane aflate la bord nu a necesitat îngrijiri medicale, alegându-se doar cu o sperietură în urma acestui incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici