O cisternă cu oxigen lichid s-a răsturnat pe DN41

Poliţiştii au închis traficul rutier, sâmbătă, în jurul orei 14.00, pe DN41 Giurgiu-Olteniţa, pe raza localităţii Dăiţa, judeţul Giurgiu, după ce o autocisternă încărcată cu oxigen lichid s-a răsturnat în afara părţii carosabile, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

167 afișări
Imaginea articolului O cisternă cu oxigen lichid s-a răsturnat pe DN41

O cisternă cu oxigen lichid s-a răsturnat pe DN41

Accidentul s-a produs pentru că şoferul nu a adaptat viteza în curbă şi nu s-a soldat cu victime, însă există scurgeri de oxigen lichid din cisternă, potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic.

"Poliţiştii şi echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au luat măsura izolării zonei, circulaţia rutieră pe DN41 fiind întreruptă", se arată în document.

Circulaţia în zonă a fost deviată pe rutele Uzunu – Mihai Bravu – Băneasa – Prundu – Greaca – Hotarele şi Jilava – Vidra – Sinteşti – Valea Dragului – Vărăşti – Hotarele – Prundu – Greaca – Băneasa.

Cisterna cu oxigen lichid nu prezintă fisuri şi nu există nici scurgeri ale conţinutului acesteia, dar zona a fost evacuată şi urmează să fie adusă o altă cisternă, pentru a transfera încărcătura.

Colonel Marian Ghimpeţeanu, şeful ISU Giurgiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că specialiştii firmei SIAD din Călăraşi, de la care cisterna bulgărească a preluat oxigenul lichid, au venit la faţa locului şi au stabilit că recipientul nu are fisuri şi că nu există scurgeri de oxigen lichid.

Cu toate acestea, s-a decis ca locuitorii celor 200 de case din zonă să fie evacuaţi, urmând să fie anunţaţi când pot reveni.

În ceea ce priveşte cisterna, o echipă de 30 de lucrători a reuşit, cu ajutorul drumarilor, să aducă separat pe carosabil capul tractor şi recipientul, în care sunt 15 tone de oxigen lichid.

Potrivit lui Ghimpeţeanu, la ora transmiterii ştirii, este aşteptată o altă cisternă, aparţinând firmei din Călăraşi, pentru a transfera încărcătura. Ulterior, recipientul rămas gol va putea fi ridicat de pe carosabil cu macaraua, fără a mai exista niciun pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici