O delegaţie a protestatarilor de la Ministerul Mediului a discutat cu ministrul Cristiana Palmer

O delegaţie a protestatarilor de la Ministerul Mediului, formată din şapte persoane, a discutat miercuri, cu ministrul Cristiana Palmer, aceasta din urmă spunându-le că problema salariilor nu poate fi rezolvată la nivel de instituţie şi că va discuta în cadrul Guvernului.

463 afișări
Imaginea articolului O delegaţie a protestatarilor de la Ministerul Mediului a discutat cu ministrul Cristiana Palmer

O delegaţie a protestatarilor de la Ministerul Mediului a discutat cu ministrul Cristiana Palmer (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

O delegaţie, desemnată de cei peste 100 de angajaţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor care au protestat miercuri în faţa instituţiei, a purtat discuţii cu ministrul Cristiana Paşca Palmer, în sediul ministerului.

Angajaţii ministerului au cerut demisia Cristianei Palmer spunând că de "când se află în fruntea ministerului, aceasta este absentă în relaţia cu ei".

Funcţionarii publici au cerut să fie rezolvată cât mai urgent problema lefurilor, mai mici în comparaţie cu cele din alte ministere, dar şi să fie îmbunătăţite condiţiile de muncă. Ministrul Cristiana Paşca Palmer le-a spus că situaţia salariilor nu poate fi imbunătăţită la nivel de minister şi le-a promis că va expune problema la nivelul Guvernului.

"Doamna ministru nu a vrut să ne primească niciodată, până acum. Din prima zi sindicatul a depus solicitare pentru dialog social. Cealaltă ministră nu ne-a ajutat cu nimic, dar măcar ne-a primit să ne asculte. Nu ne primeşte niciodată, că e la Bruxelles, că e în Franţa, că e în America, ea niciodată nu e. Am ieşit astăzi pentru că ieri în Parlament a spus că susţine punctul de vedere al Guvernului şi să nu dea salarii mai mari, doar la cei de la Garda Forestieră, iar ceilalţi să devină competenţi. Cum să devii competent când lucrezi 20 de ore şi sâmbăta şi duminica?", a declarat pentru Mediafax unul dintre angajaţii ieşiţi să protesteze.

Angajaţii nemulţumiţi spun că vor alinierea salariilor cu cele din alte ministere.

"Vrem salarii din care să putem să plătim facturile. Din 750 de lei cât are un debutant, 1.200 un principal, 1.600 -1.800 un superior cu vechime maximă nu poţi să plăteşti facturile. Deci facturi, nu zic de haine, nu zic de mâncare. Ce facem? Trăim pe spatele părinţilor cu pensie", a susţinut unul dintre protestatari.

De asemenea, potrivit acestora există diferenţe foarte mari între ei şi cei veniţi prin detaşare de la alte instituţii.

"Ei au 12.000 - 16.000 de lei pentru că sunt detaşaţi la noi la minister. Ei muncesc cât? 20 %?Şi au salariul 12.000 de lei, faţă de noi", a mai spus angajatul.

La protestul spontan care a avut loc, miercuri, în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au participat peste 100 de angajaţi. Oamenii spun că activitatea în instituţie nu a fost afectată, colegi de-ai lor rămânând în birouri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici