O facultate din România, invitată să se alăture proiectului de un miliard de dolari al lui George Soros

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), membră a consorţiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă reţea globală de universităţi, finanţată de filantropul George Soros.

4665 afișări
Imaginea articolului O facultate din România, invitată să se alăture proiectului de un miliard de dolari al lui George Soros
„Conducerea SNSPA salută iniţiativa şi consideră că investiţiile în educaţie şi cercetare sunt în beneficiul studenţilor, al profesorilor şi au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea ştiinţelor sociale poate genera soluţii sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, conform unui comunicat de presă al SNSPA.
 
Filantropul George Soros a anunţat că urmează să doneze un miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea de universităţi care să promoveze valorile liberale, conform cotidianului The Guardian.
 
Soros a declarat că este important să investească în instituţii care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia şi China. Acesta a lansat un nou atac la adresa preşedintelui american Donald Trump, pe care l-a numit "cel mai mare narcisist".
 
Soros, care a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că noua reţea de universităţi Open Society va începe cu Universitatea Central Europeană, fondată de acesta în 1991.
 
Acesta a declarat că este timpul ca Fundaţia Open Society să se implice într-un proiect ambiţios şi să dezvolte "o nouă reţea educaţională de care are nevoie lumea".
 
"OSUN (Open Society University Network) va fi unică. Va oferi o platformă internaţională pentru educaţiee şi ceretare. În primă fază vom aduce mai aproape o reţea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această reţea spre alte instituţii care vor să se implice şi sunt calificate pentru acest lucru", a declarat Soros, adăugând că urmează să investească un miliard de dolari în acest proiect.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici