O fetiţă din Constanţa ar fi fost devorată de câini. O organizaţie civică reclamă muşamalizarea cazului

  • O fetiţă de trei ani, dispărută de acasă, a fost găsită pe un câmp, în 11 iunie, la patru kilometri distanţă de locul dispariţiei.
  • Medicii au constatat decesul copilului şi se pare că victima a fost muşcată de animale sălbatice.
  • Asociaţia IREC solicită anchete după moartea copilei.
2771 afișări
Imaginea articolului O fetiţă din Constanţa ar fi fost devorată de câini. O organizaţie civică reclamă muşamalizarea cazului

Sursa foto: AFP

O fetiţă de trei ani din localitatea Saraiu, judeţul Constanţa, dispărută de acasă, a fost găsită pe un câmp, în 11 iunie, la patru kilometri distanţă de locul dispariţiei. Medicii au constatat decesul copilului şi se pare că victima a fost muşcată de animale sălbatice.

Asociaţia IREC solicită anchete după moartea copilei. 

„Solicitam publicarea raportului IML privind cauzele morţii acestui copil întrucât avem informaţii pe surse că se încearcă muşamalizarea acestui caz pentru a disculpa Primăria Saraiu şi pe doamna primar Dorinela Irimia de vina pe care o poartă pentru moartea acestui copil în urma neîndeplinirii obligaţiei legale pe care o aveau, să strângă câinii fără stăpân, pentru ca aceştia să nu fie un pericol pentru oamenii din localitate. În acest sens, se încearcă legitimarea ipotezei că micuţa a fost devorată de animale sălbatice, nu de haitele de câini fără stăpân care exista în număr mare pe raza localităţii şi despre care ştiu toţi locuitorii”, spun cei de la Asociaţia IREC.

Aceştia au informaţii că fetiţa a fost devorată de câinii fără stăpân din comună şi a murit în chinuri inimaginabile.

Potrivit IREC, primarul Dorinela Irimia este naşa de botez a copilei şi angajatorul tatălui fetitţi ucise, „ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca aceasta să faca într-adevăr presiuni pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspunderea penală pentru moartea copilului”.

„Solicităm o pozitie publica din partea Inspectoratului de Poliţie Constanţa în legătură cu acest caz: ce dovezi au că acest copil a fost mai degraba ucis şi devorat de animale sălbatice şi ce specie indică dovezile că ar fi aceastea mai degrabă decât că a fost ucis şi devorat de haitele de câini fără stăpân din localitate? Nu este posibil să plătim cu viaţa copiilor noştri indiferenţa şi incompetenta autorităţilor care nu ne pot garanta viaţa şi integritatea corporală, în condiţiile în care pentru eradicarea acestui flagel există cadru legislativ încă din 2013 de la tragicul caz Ionuţ Anghel”, mai spun cei de la Asociaţia IREC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici