O hartă electorală cu parlamentari, accesibilă pe internet, realizată de studenţi de la UBB Cluj

O hartă electorală, accesibilă pe internet şi pe smartphone, care cuprinde informaţii despre toţi parlamentarii români şi modalitatea de contactare a acestora de către alegători, a fost realizată, în premieră, de o echipă de studenţi de la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

366 afișări
Imaginea articolului O hartă electorală cu parlamentari, accesibilă pe internet, realizată de studenţi de la UBB Cluj

O hartă electorală cu parlamentari, accesibilă pe internet, realizată de studenţi de la UBB Cluj

Coordonatorul proiectului, Paul Fărcaş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că proiectul a fost creat cu intenţia de a servi ca o unealtă informativă, dar şi educativă pentru cetăţeni.

  • "Proiectul hărţii electorale cu parlamentarii români a fost iniţiat, în premieră, şi construit de RomaniaOne Student Club, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB Cluj. Este accesibilă pe internet şi pe smartphone. Harta arată dacă senatorii sau deputaţii locuiesc în colegiile pe care le reprezintă, câte voturi au obţinut şi prezintă adresele cabinetelor parlamentare, orele de audienţe, telefoanele şi adresele de email ale aleşilor. De asemenea, fiecare parlamentar este prezentat cu poză, pentru a putea fi recunoscut de toată lumea. Informaţiile sunt obţinute în întregime din date publice", a spus Fărcaş.

Potrivit acestuia, harta va putea ajuta la construirea unei relaţii mai puternice între cetăţenii României şi reprezentanţii lor în Parlament, în condiţiile în care, cu două click-uri, poate fi localizat un senator sau un deputat.

"La realizarea hărţii şi colectarea bazei de date au lucrat cinci studenţi o perioadă de peste cinci luni. Am avut surpriza să întâlnim cazuri de parlamentari la care nu am găsit informaţii de bază, cum ar fi adresa cabinetului sau numere de telefon la care să poată fi contactaţi", a mai spus Paul Fărcaş.

Harta electorală a parlamentarilor români poate fi accesată la adresa https://romaniaone.org/harta_electorala/senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici