O lună de vacanţă, după modificarea structurii anului şcolar. Sorin Cîmpeanu anunţă noi consultări cu partenerii de dialog social

  • Sorin Cîmpeanu spune că propunerile care vizează vacanţa de primăvară de o lună şi amânarea examenului de Evaluare Naţională vor fi suspuse dezbaterii.
  • Ministrul Educaţiei a anunţat că joi se ţin consultări cu partenerii de dialog social, pe marginea propunerii de modificare a structurii anului şcolar.
  • Cîmpeanu: „Vom avea o concluzie unanim acceptată”. Decizia va deveni legală după publicarea ordinului de ministru în Monitorul Oficial.
1177 afișări
Imaginea articolului O lună de vacanţă, după modificarea structurii anului şcolar. Sorin Cîmpeanu anunţă noi consultări cu partenerii de dialog social

Sorin Cîmpeanu anunţă noi consultări cu partenerii de dialog social

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus că propunerile care vizează vacanţa de primăvară de o lună şi amânarea examenului de Evaluare Naţională, pe care le-a prezentat marţi, vor fi suspuse dezbaterii cu partenerii de dialog social.

„Aceasta este varianta pe care Ministerul Educaţiei o propune, am spus - ordinul de ministru nu este semnat, va fi semnat după consultare cu partenerii de dialog. Abia atunci va produce efecte”, a declarat miercuri ministrul, la Digi24.

Conform acestuia, joi, la ora 10.00, sunt programate consultări cu partenerii de dialog social.

„Vom vedea cu ce propuneri vor veni partenerii noştri, vom avea o concluzie unanim acceptată, după care vom avea şi ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial, deci abia atunci va fi o decizie legală. Până atunci a fost decizia de a propune şi de a susţine această variantă din partea Ministerului Educaţiei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce priveşte reacţiile apărute după propunerea lansată marţi, acesta apreciază că au fost foarte multe reacţii de apreciere, dar şi foarte multe reacţii critice. „Unii părinţi, unii elevi şi chiar şi unii profesori critică şcoala online, alţii nu doresc să meargă la şcoală cu prezenţă fizică, alţii nu doresc prelungirea vacanţei, deci sunt foarte multe puncte de vedere care trebuie luate în considerare”, a precizat Cîmpeanu.

Întrebat despre copiii care nu vor avea cu cine să stea acasă în timpul vacanţei, în condiţiile în care părinţii vor fi nevoiţi să meargă la serviciu, ministrul a spus că decizia a fost luată pe considerente epidemiologice.

„Vacanţa de primăvară cu începere pe 2 aprilie a fost o solicitare din partea Ministerului Sănătăţii puternic fundamentată pe considerente epidemiologice şi nu pe considerente financiare. Sunt convins că Ministerul Sănătăţii, atunci când a solicitat această lună de vacanţă, nu a avut în vedere altceva decât intersul stării de sănătate a populaţiei”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Asociaţiile de elevi din România, dar şi Federaţia Asociaţiilor de Părinţi nu sunt de acord cu propunerea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de a decala Evaluarea Naţională şi de a extinde vacanţa de primăvară, cu prelungirea semestrului doi pe perioada verii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici