Evaluare Naţională 2021. Sorin Cîmpeanu anunţă amânarea examenelor pentru elevii de clasa a VIII-a / Şcolile rămân deschise în martie

  • Sorin Cîmpeanu a cerut Ministerului Sănătăţii ca şcolile să se închidă exclusiv în localităţile carantinate.
  • Cîmpeanu: Examenul de Bacalaureat rămâne la aceleaşi date. Evaluarea Naţională se mută după examenul de BAC.
  • Ministrul Educaţiei a declarat că şcolile rămân deschise cel puţin până pe 1 aprilie.
3253 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2021. Sorin Cîmpeanu anunţă amânarea examenelor pentru elevii de clasa a VIII-a / Şcolile rămân deschise în martie

Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul unei conferinţe pe tema digitalizării educaţiei că a semnat un Ordin de ministru prin care închiderea şcolilor să nu fie condiţionată de atingerea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de 6 la mia de locuitori. Astfel, şcolile vor putea trece în regim online în condiţiile carantinării întregii localităţi.

Ordinul a fost trimis la Ministerul Educaţiei, unde va fi analizat şi semnat de oficiali.

CITEŞTE AICI: Sorin Câmpeanu: Vacanţa de primăvară pentru învăţământul preuniversitar va avea loc între 2 aprilie şi 4 mai

„Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. Am semnat ordin de ministru prin care şcolile se închid când localităţile intră în carantină. Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, malluri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile. Da, dacă localitatea intră în carantină în interesul educaţiei şi al profesorilor, şi al stării de sănătate generală, trebuie închise şcolile doar dacă localitatea intră în carantină”, a spus Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă organizate de World Vision România.

„Pot să vă spun că nu vor fi perturbate simulările examenelor care se încheie pe data de 31 martie, deci şcolile vor rămâne deschise cel puţin până la data de 1 aprilie”, adaugă ministrul.

Cîmpeanu susţine că avem posibilitatea să se deruleze simulările, precizând că prezenţa la proba de luni, la Limba română, a fost bună, de 80%. Prezenţa s-a menţinut ridicată şi marţi, la proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie. De asemenea, se vor susţine, conform planificării, şi simulările pentru Evaluarea Naţională.

CITEŞTE AICI: Simulare Bacalaureat în Bucureşti. Ce spune ministrul Educaţiei despre proba de miercuri, în condiţiile depăşirii ratei

Evaluarea Naţională 2021, amânată după examenul de BAC. Precizări despre Bacalaureat 2021

O precizare importantă este legată de examenele naţionale, susţinute de elevii din anii terminali.

„Examenul de Bacalaureat va rămâne pe aceleaşi date care au fost deja stabilite, comunicate şi sunt cunoscute. Evaluarea Naţională se va muta după examenul de Bacalaureat. Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, cât am adaptat programa de examen şi elevii se pregătesc în acest fel, nu cred că sunt motive de modificare în plus a acestei tematici de examen”, spune Cîmpeanu.

Capitala, în pragul carantinei. Cîmpeanu: Nu accept să se închidă şcolile 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătăţii ca şcolile să se închidă exclusiv în localităţile carantinate.

„Nu accept să se închidă şcolile şi să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem şi şcolile. Până atunci, suntem consecvenţi principiului că şcolile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru MEDIAFAX.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis membrilor Comitetului pe Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că indicele comunicat de DSP este marţi de 6,22 la mie şi că aşteaptă propuneri de măsuri, până la finalul zilei.

În contextul discuţiilor pe tema carantinării Bucureştiului, şi ministrul Sănătăţii a transmis duminică seara, că dintre închiderea şcolilor şi închiderea mall-urilor, cel puţin în weekend, preferă închiderea centrelor comerciale.

Autorităţile încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei, pentru a nu o bloca economic şi a nu supune populaţia la noi încercări, a anunţat luni primarul Capitalei Nicuşor Dan, după o întâlnire cu primarii de sectoare, secretarul de stat Raed Arafat şi premierul Cîţu.

Nicuşor Dan a precizat încă că măsurile de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, sunt măsuri obligatorii emise de autorităţile naţionale, iar autorităţile locale doar se conformează.

Printre măsurile pregătite pentru a evita o carantină în Bucureşti se află şi o monitorizare mai atentă a centrelor comerciale. „Ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare”, a precizat, marţi, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici