O mamă a reuşit să fugă din Kiev cu toţi cei 9 copii ai ei

  • O mamă a reuşit să plece cu toţi cei 9 copii ai săi cu care locuia, alături de tatăl acestora, în Kiev, după zile lungi de frământări interioare. Cel mai mic membru al familiei are 10 luni.
  • Au ajuns la Isaccea după două zile de mers.
738 afișări
Imaginea articolului O mamă a reuşit să fugă din Kiev cu toţi cei 9 copii ai ei

Nu voiau să plece din casa lor şi au sperat până în ultimul moment că bombardamentele vor înceta. Au ajuns la Isaccea după două zile de mers, fără să fi mâncat nimic.

Au fost preluaţi în spatiile special amenajate de Salvaţi Copiii în vama Isaccea, acolo unde au primit asistenţă şi servicii umanitare.

O altă poveste relatată de cei de la Salvaţi Copiii este a unei tinere care a fugit din Odessa, pentru a-şi salva fetiţa: „În urmă a rămas tatăl. Ne arată o fotografie pe telefon. Doi tineri frumoşi, un copil şi o valiză. O ultimă fotografie. Din ea, astăzi au rămas ele două, mama şi fata, şi valiza. Împreună cu mama şi fetiţa ei de numai doi ani, a ajuns cu bacul în Vama Isaccea într-o zi friguroasă şi ploioasă. Două femei şi un copil într-o mulţime de oameni speriaţi de ororile războiului. Fetiţa plângea continuu, iar mama şi bunica se simţeau neputincioase în efortul de a o linişti. Le-am preluat imediat şi le-am condus în spaţiul cald şi primitor, amenajat de Organizaţia Salvaţi Copiii, acordându-le tot sprijinul pentru nevoile imediate”.

Un număr de 3.736 de copii din Ucraina, cel mai adesea însoţiţi doar de mame, au primit asistenţă umanitară la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, unde organizaţia Salvaţi Copiii România a creat un spaţiu special pentru mame şi copii, astfel încât aceştia să poată fi îngrijiţi corespunzător.

În total, 6.441 de beneficiari, mame şi copii, au primit sprijin umanitar din partea echipei Salvaţi Copiii, iar nevoia de ajutor va creşte considerabil în perioada următoare.

La nivel naţional, echipele Salvaţi Copiii au acordat sprijin complex, incluzând asistenţă juridică şi psihologică, pentru 19.241 de persoane venite din Ucraina, dintre care 10.836 copii şi 8.405 adulţi.

Copiii prinşi în zonele de război din Ucraina sunt expuşi riscurilor de înfometare, frig şi trafic de persoane. Estimările arată că jumătate dintre cei care s-au refugiat sunt copii, printre ei aflându-se şi copii neînsoţiţi. Totodată, peste 100.000 de copii ucraineni trăiesc în instituţii de îngrijire a copilului şi sunt expuşi pericolului de a fi lăsaţi în urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici