O mare companie renunţă la afacerea cu îngheţată şi la mii de locuri de muncă

  • Compania Unilever va renunţa la afacerea cu îngheţată şi va reduce 7.500 de locuri de muncă pentru a face economii.
  • Investitorii au apreciat planul, iar acţiunile companiei au crescut.
  • Modificările ar urma să se finalizeze anul viitor.
1020 afișări
Imaginea articolului O mare companie renunţă la afacerea cu îngheţată şi la mii de locuri de muncă

O mare companie renunţă la afacerea cu îngheţată şi la mii de locuri de muncă

Compania a anunţat marţi că îşi va desfiinţa unitatea de îngheţată, care găzduieşte mărci populare precum Magnum şi Ben & Jerry's, potrivit Reuters. Astfel, va renunţa la 7.500 de locuri de muncă într-un nou program de reducere a costurilor.

Piaţa a reacţionat, iar acţiunile Unilever au crescut rapid cu peste 5%. Reorganizarea va începe imediat şi este de aşteptat să se finalizeze până la sfârşitul anului 2025, a anunţat Unilever.

Afacerea cu îngheţată este „în proces de mutare la un sediu separat din Amsterdam”. Aceasta reprezintă aproximativ 16% din vânzările globale ale Unilever, iar în unele ţări contribuie cu o treime sau chiar 40%. Unitatea de îngheţată va fi transformată într-o companie independentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici