O mare corporaţie media din America a fost lovită de atacul hackerilor. Ce ţară este bănuită

Compania NewsCorp, editorul publicaţiilor Wall Street Journal, Times of London şi New York Post a raportat că a fost atinsă de un atac al hackerilor, iar acum încearcă să determine cu certitudine „durata, natura şi impactul”, crezându-se că este vorba despre spionaj în favoarea Chinei.

731 afișări
Imaginea articolului O mare corporaţie media din America a fost lovită de atacul hackerilor. Ce ţară este bănuită

O mare corporaţie media din America a fost lovită de atacul hackerilor

News Corp, compania fondată de Rupert Murdoch, care publică printre altele Wall Street Journal, Times of London, The Sun şi New York Post, a raportat că a fost victima unui atac de hacker în care datele jurnaliştilor au fost furate. Compania suspectează că este un act de spionaj care are legătură cu China.

„Analiza noastră preliminară indică faptul că poate exista un guvern străin asociat cu această activitate, iar unele date au fost preluate”, a informat News Corp într-un e-mail trimis întregului personal.

Tot conform analizelor preliminare, atacul a implicat „un număr limitat de conturi de e-mail şi documente furate de la sediul News Corp, News Technology Services, Dow Jones, News UK şi New York Post”.

Compania a spus că este îngrijorată de informaţiile confidenţiale care ar fi putut fi furate reporterilor săi, inclusiv sursele confidenţiale. Datele clienţilor (abonaţii) şi datele financiare ale companiei nu ar fi fost furate de la companie.

O analiză iniţială efectuată de firma de securitate cibernetică Mandiant, solicitată de News Corp să investigheze atacul care a avut loc pe 20 ianuarie, a concluzionat, potrivit The Guardian, că hackerii au legături cu China şi sunt „probabil implicaţi în activităţi de spionaj pentru a colecta informaţii în beneficiul intereselor chineze”.

Directorul FBI, Christopher Wray, a spus că investigaţiile privind presupuse operaţiuni de spionaj chinezesc sunt deschise la fiecare 12 ore, iar China este mult mai activă pe acest front decât Rusia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici