O nouă acţiune de igienizare a autobuzelor STB. Călătorii sunt atenţionaţi să păstreze curăţenia

Societatea de Transport Bucureşti anunţă că a fost efectuată o nouă acţiune de igienizare a autobuzelor, care au primit un program de spălare în interior şi exterior. În cadrul campaniei sunt avute în vedere şi adăposturile din staţii, pentru a li se reda aspectul „civilizat”.

1292 afișări
Imaginea articolului O nouă acţiune de igienizare a autobuzelor STB. Călătorii sunt atenţionaţi să păstreze curăţenia

O nouă acţiune de igienizare a autobuzelor STB. Călătorii sunt atenţionaţi să păstreze curăţenia

„Societatea de Transport Bucureşti - STB SA continuă acţiunea de igienizare a vehiculelor de transport în comun. STB SA a reluat în acest weekend (6-7 iulie a.c.), la două luni după deschiderea unei noi etape, campania de curăţenie şi igienizare a vehiculelor începută în luna decembrie a anului trecut. Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu, va fi aplicat programul de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffitti-urilor”, se arată într-un comunicat al STB (fost RATB).

Treptat, toate vehiculele din parcul STB SA vor fi curăţate şi igienizate, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent, mai arată sura citată.

„Totodată, este aplicat un program special, etapizat, prin care adăposturilor din staţiile de tramvai li se redă aspectul civilizat. Anul trecut, STB SA a dotat autobazele cu staţii de spălare noi, moderne, iar prin această campanie îşi propune să asigure vehicule igienice şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar şi un aspect decent al staţiilor de tramvai”, mai spun reprezentanţii Societăţii.

Aceştia au atras atenţia şi asupra călătorilor care nu menţin curăţenia: „De cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffitti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule. Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea Bucureşti – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei”.

Însă, politica STB nu este de a sancţiona călătorii, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că menţinerea unor conditii civilizate de transport depinde de fiecare, se mai punctează în comunicat.

Taguri:
autobuze,
stb,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici