O nouă licitaţie a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), de 40 de milioane de lei, pentru interconectarea sistemelor IT ale statului

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va organiza, în aprilie, o nouă licitaţie, pentru echipamente telecom destinate creşterii capacităţii de interconectare a sistemelor IT şi bazelor de date ale institutiilor publice centrale şi locale, contractul fiind estimat la 39,9 milioane lei, cu TVA.

302 afișări
Imaginea articolului O nouă licitaţie a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), de 40 de milioane de lei, pentru interconectarea sistemelor IT ale statului

O nouă licitaţie a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), de 40 de milioane de lei, pentru interconectarea sistemelor IT ale statului (Imagine: Shutterstock)

"Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente de comunicaţii, inclusiv, după caz, instalarea, configurarea şi punerea în funcţiune a acestora, precum şi prestarea de servicii de pregătire profesională a personalului autorităţii contractante care va asigura operarea/exploatarea şi mentenanţa echipamentelor de comunicaţii achizitionate în cadrul contractului, denumit «Creşterea capacităţtii de interconectare a sistemelor informatice şi bazelor de date ale instituţiilor publice centrale cu sistemele informatice şi bazele de date ale structurilor lor teritoriale şi ale structurilor administraţiei publice locale", se arată în anunţul de particiupare.

Contractul va avea o durată de 5 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat de la bugetul de stat şi fonduri externe nerambursabile.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a mai lansat, miercuri, două licitaţii, în valoare cumulată de 66,5 milioane de lei, pentru extinderea sistemului naţional pentru apeluri de urgenţă 112 şi creşterea nivelului de cooperare între instituţiile publice centrale şi locale prin servicii de comunicaţii.

Cu o valoare estimată la 57,7 milioane de lei (TVA inclusă), prima licitaţie are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea şi punerea în funcţiune a acestora, precum şi dezvoltarea şi instalarea de aplicaţii software în vederea punerii în practică a proiectului "Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) pâna la nivelul resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanţă şi SMURD şi al Unităţilor de Primiri Urgenţe".

A doua licitaţie vizează achiziţionarea de echipamente IT&C necesare creşterii nivelului de cooperare între instituţiile publice centrale şi locale prin servicii de comunicaţii audio-video cu facilităţi extinse, contractul fiind estimat la 8,8 milioane de lei, cu TVA.

"Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C (echipamente de videoconferinţă şi de comunicaţii), inclusiv configurarea şi punerea în funcţiune a acestora, precum şi prestarea de servicii de pregătire profesională a personalului autorităţii contractante care va asigura operarea şi mentenanţa echipamentelor achiziţionate în cadrul proiectului, denumit «Creşterea nivelului de cooperare între instituţiile publice centrale şi locale prin servicii de comunicaţii audio-video cu facilităţi extinse»", se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

STS organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege.

Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.

La finele lunii ianuarie, Serviciul Român de Informaţii (SRI) a lansat o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente IT necesare realizării unui sistem informatic care va permite interoperabilitatea bazelor de datele ale principalelor instituţii ale statului, contract estimat la 70 milioane de lei (cu TVA).

Contractul prespune achiziţionarea de pachete software şi sisteme informatice, rutere de reţea, servere, diverse servicii de dezvoltare de software şi sisteme informatice, precum şi servicii de formare profesională şi simulare în domeniul echipamentelor de securitate.

SRI a mai derulat, începând cu ianuarie 2014, un număr de 12 licitaţii care au vizat achiziţionarea de echipamente şi servicii de instruire pentru realizarea unui sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C de interes national împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic, finaţarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Valoarea totală estimată a contractelor s-a ridicat la aproximativ 140 milioane de lei, cu TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici