O pasageră a născut un băieţel la bordul unui avion, imediat după aterizarea la Bucureşti

O pasageră a intrat în travaliu în timpul unui zbor Wizz Air de la Valencia (Spania), la Bucureşti, şi a născut un băiat, la bordul avionului, imediat după aterizarea în capitala României, a anunţat compania miercuri.

918 afișări
Imaginea articolului O pasageră a născut un băieţel la bordul unui avion, imediat după aterizarea la Bucureşti

O pasageră a născut un băieţel la bordul unui avion, după o cursă Valencia-Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Femeia a solicitat asistenţă din partea echipajului cu doar câteva minute înainte de aterizarea pe Aeroportul Otopeni, marţi, potrivit unui comunicat al companiei low-cost.

În cursul aterizării şi rulării pe pistă, pasagera a primit asistenţă, pe locuri situate în partea din spate a avionului, din partea unui membru al echipajului şi unui medic care se afla la bord, a precizat Wizz Air.

Mama şi copilul au fost preluaţi de o ambulanţă, de pe aeroport, şi au fost conduşi la spital, a adăugat compania, declarându-se "foarte mândră de membrul echipajului care a gestionat situaţia cu profesionalism şi grijă".

Compania nu a precizat naţionalitatea sau vârsta pasagerei, însă o purtătoare de cuvânt a declarat că aceasta era însărcinată în nouă luni.

"Deşi această mamă şi nou-născutul par că sunt bine, le îndemnăm pe femeile însărcinate să nu îşi asume riscuri şi să nu îşi ascundă sarcina", se mai arată în comunicat.

Pasagerele care au trecut de a 28-a săptămână de sarcină trebuie să prezinte un certificat de la medic, în cazul unei călătorii cu avionul, şi nu au permisiunea să zboare după a 34-a săptămânăă de sarcină, a mai precizat Wizz Air.

O marocană în vârstă de 39 de ani a născut, în august, la bordul unui zbor Royal Air Maroc care asigura o legătură între Casablanca şi Bologna (Italia), cu puţin timp înainte ca avionul să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul El Prat din Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici