O reţea românească suspectată de proxenetism în Franţa a fost anihilată

O reţea de presupuşi proxeneţi, care constrângea tinere românce să se prostitueze pe un drum din centrul Franţei, a fost destructurată cu arestări în Franţa şi România, a anunţat luni o sursă din cadrul poliţiei.

481 afișări
Imaginea articolului O reţea românească suspectată de proxenetism în Franţa a fost anihilată

O reţea românească suspectată de proxenetism în Franţa a fost anihilată (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

În Franţa, un bărbat încarcerat într-un alt dosar la Bourges (centru) a fost reţinut la 6 decembrie împreună cu o tânără acuzată că a supravegheat alte prostituate în numele proxeneţilor.

Simultan au avut loc arestări în România în prezenţa anchetatorilor francezi, alţi patru presupuşi proxeneţi fiind închişi în aşteptarea transferului lor în Franţa, în virtutea unui mandat de arestare european. Printre aceştia figurează o femeie care apare ca fiind şefa organizaţiei, pe care o conducea împreună cu membrii familiei.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, această "matroană" deţinea o "porţiune de drum" pe drumul naţional 7 în Loiret (centru), prostituatele fiind nevoite să îi dea toate câştigurile lor şi muncind sub supravegherea unor femei, "primele fete".

În paralel, unul dintre "reprezentanţii" săi în Franţa, bărbatul încarcerat la Bourges, a pus în funcţiune propria reţea, aducând femei pe care le forţa să îi ramburseze o "datorie de 5.000 de euro", a continuat sursa citată.

Poliţia din Nisa (sud-est) a anihilat deja de săptămâna trecută o reţea condusă din România. O alta a fost anihilată la sfârşitul lui noiembrie în nord.

De mai mulţi ani, zeci de tinere - dintre care numeroase străine, în special bulgare şi românce, victime ale reţelelor - se prostituează în zonele rurale de-a lungul drumului naţional 7, care leagă Parisul de sud-estul Franţei.

Peste 80 la sută dintre cele 18.000-20.000 de prostituate din Franţa sunt de origine străină, faţă de 20 la sută în anii '90, potrivit unui raport parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici