O solicitare de ANULARE a licitaţiei pentru corvete are termen în data de 16 ianuarie la Curtea de Apel Constanţa

Solicitarea de anulare a licitaţiei pentru corvete cerută de Şantierul Naval Constanţa, în calitate de reclamant, împotriva Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naţionale, are termen la Curtea de Apel Constanţa în data de 16 ianuarie.

495 afișări
Imaginea articolului O solicitare de ANULARE a licitaţiei pentru corvete are termen în data de 16 ianuarie la Curtea de Apel Constanţa

O solicitare de ANULARE a licitaţiei pentru corvete are termen în data de 16 ianuarie la Curtea de Apel Constanţa

Potrivit datelor oficiale, prezentate în portalul Curţii de Apel Constanţa, dosarul, de contencios administrativ şi fiscal, a fost deschis la Secţia a II-a civilă de către Şantierul Naval Constanţa SA, în calitate de reclamant, împotriva Guvernul României, prin Ministerul Apărării Naţionale.

Dosarul este în stadiul procesului de fond, obiectul acestuia fiind „anulare acte administrativ cu caracter normativ”.

Dosarul figurează ca fiind înregistrat la data de 19 octombrie 2018 şi are ca prim termen data de 16 ianuarie 2019.

Prin acesta, Şantierul Naval Constanţa SA solicită anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”, a prezentat ministrului Apărării, Gabriel Leş, un raport de informare cu privire la acest subiect, informează MApN.

„Secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, având în vedere sesizarea către Parchet, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, „secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici