O sută de bucureşteni vor dormi, vineri noapte, în corturi ale Crucii Roşii, în parc

O sută de persoane vor dormi, vineri noapte, în corturi ale Crucii Roşii, în Parcul "Lumea Copiilor" din Capitală, în cadrul evenimentului "Noapte albă pentru zile negre", o simulare de tabără de dezastre având ca obiectiv conştientizarea populaţiei, informează Crucea Roşie.

557 afișări
Imaginea articolului O sută de bucureşteni vor dormi, vineri noapte, în corturi ale Crucii Roşii, în parc

O sută de bucureşteni vor dormi, vineri noapte, în corturi ale Crucii Roşii, în parc

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) sărbătoreşte joi 137 de ani de istorie şi activitate umanitară.

În Bucureşti, Crucea Roşie Română organizează, vineri, în Parcul "Lumea Copiilor" din Sectorul 4, evenimentul "Noapte albă pentru zile negre", o simulare de tabără de dezastre având că obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importantă intervenţiei în caz de calamitate.

O sută de persoane, care s-au înscris pe pagina de Facebook a organizaţiei, vor petrece o noapte în corturile Crucii Roşii în aceleaşi condiţii în care dorm persoanele rămase fără locuinţa după un dezastru.

Tabăra Crucii Roşii va fi deschisă pentru vizitatori, vineri, în intervalul 15.00 - 21.00. Aceştia vor beneficia de ateliere de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi demonstraţii de prim ajutor şi de funcţionare a motopompelor de potabilizare a apei. Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creaţie şi jocuri cu premii. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei şi, la sfârşitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donaţie pentru victimele dezastrelor naturale din România.

Voluntarii Crucii Roşii vor marca aniversarea prin activităţi specifice - demonstraţii publice de prim ajutor, acţiuni de prevenire a bolilor netransmisibile, măsurarea tensiunii arteriale şi testarea glicemiei, diverse acţiuni stradale pentru copii sau demonstraţii de intervenţie la dezastre.

Din 1876 până în prezent, Crucea Roşie Română s-a implicat ori de câte ori războiul, epidemiile sau dezastrele naturale au lovit ţara. În ultimii cinci ani, voluntarii şi angajaţii Crucii Roşii Române au acordat sprijin pentru peste 2 milioane de persoane aflate în dificultate.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici